Hopp til hovedinnhold
Courtney Holt joe rogan podcast leaves spotify joe rogan the joe rogan experience
Courtney Holt på Moth Ball på Capitale i New York City i mai 2015 (Dustin Harris/Getty)

Spotify-sjefen Courtney Holt som signerte blant andre Joe Rogan slutter

Spotify skiller lag med podcast-sjefer.


OPPDATERT 21. april: Ordet på bransjegatene stemmer. Ifølge Bloomberg avbryter Barack og Michelle Obama sitt podcast-samarbeid med Spotify som de startet i 2019. Streameren, som ser ut til å satse mindre på podcasting, og Obamas produksjonselskap Higher Ground skal ha vært uenige om både det finansielle og eksklusiviteten. Samt hvor mange av showene som skal ha med Barack og Michelle.

OPPDATERT 14. april: Podcaster får lavere prioritet hos Facebook? Meta-giganten økte sin podcast-satsing i fjor, blant annet ved sikre seg flere podcast-produsenter og være hovedsponsor på konferansen Podcast Movement; en av bransjens største. Men ifølge Bloomberg har Facebook-eieren Meta allerede mistet en del av podcast-interessen, og de reduserer nå sin satsing på audio-produkter. Til fordel for mer produksjon av videoinnhold. Les mer hos Bloomberg. Les den opprinnelige saken nedenfor.


Veteranen Courtney Holt har vært Head of Studios for Spotify i Los Angeles i fire år, hvor han blant annet signerte Joe Rogan og hans podcast-gigant The Joe Rogan Experience til den svenske streameren.

Ifølge The Ankler annonseres avgangen til Courtney Holt noen dager etter at Managing Director for Spotifys podcast-studio Gimlet, Lydia Polgreen, går av. Hun har vært hos Spoti i to år. (Svenskene kjøpte Gimlet for 230 millioner dollar.)

Courtney Holt, tidligere president for MySpace og labelen MySpace Music, ønsker ikke å kommentere sin exit.

Han henviser til selskapet til Daniel Ek, som heller ikke vil si noe.

Avgangene skjer etter at Spotify har brukt flere milliarder kroner på å sikre seg innhold og podcaster fra en rekke stjerner. Investeringene har blitt møtt med lavere popularitet enn ventet. (I likhet med podcast-markedet generelt.)

Joe Rogan fra Spotify-flaggskipet The Joe Rogan Experience (Tom Szczerbowski/Getty)

Joe Rogan fra Spotify-flaggskipet The Joe Rogan Experience (Tom Szczerbowski/Getty)

Utenom 100-200 millioner dollar-dealen med Joe Rogan – som har Spotify-podcasten som desidert streamer mest – står Courtney Holt også bak avtalene med blant andre Michelle og Barack Obama og Prins Harry og Meghan Markle. Sistnevnte ektepar fikk 25 millioner dollar. Det er usikkert på hva som vil skje fremover med disse samarbeidene.

Daniel Ek Spotify Joe Rogan Neil Young korona COVID-19 Kerry Washington

Arkivbilde med Daniel Ek og Kerry Washington på Spoti-event med Hulu i Cannes i Frankrike i juni 2019 (Dave J. Hogan/Getty for Spotify)

Spotify har fått kritikk for måten de har håndtert og kontrollert sitt originale innhold. Blant annet anklages Joe Rogan for å ha latt flere personer spre feilinformasjon om COVID-19 via Spoti uten å stille gjestene kritiske spørsmål.

Kort tid etter ble en video som viser at Joe Rogan sier «n****r» 24 ganger viral. Noen dager senere hadde streameren brått slettet 113 episoder av The Joe Rogan Experience.

I etterkant har Spotify kontinuerlig fått kjørt seg på børsen. For nøyaktig et år siden var aksjen på 292 dollar. I dag er den på snaue 139 dollar.

Du trenger ikke være bekymret for den finansielle situasjonen til Spotify CEO Daniel Ek. Stockholm-mannen er god for 26 milliarder kroner.

Les også:

Joe Rogan sier han ble utsatt for et «politisk leiemord»

Nyeste saker fra 730.no

Les mer