Hopp til hovedinnhold
PIXIE LOTT = FLOTT + HOT (MERCURY)

Pixie Lott til 730: – Bli min BFF ♥


PIXIE LOTT = FLOTT + HOT (MERCURY)

Popartisten Pixie Lott har ikke blitt megapoppis her til lands ennå, men hjemme i England har hun allerede rukket å få inn hele åtte singler på BBC Radio 1s Topp 20-liste, etter at hun først slo igjennom med #1-hit’en «Mama Do» i 2009. I forrige måned slapp 20-åringen sitt andre album Young Foolish Happy, og som ivrig fan ble jeg superhappy for at: A) Jeg skulle få intervjue henne. B) Hun viste seg å være enda søtere og kulere i virkeligheten enn jeg hadde forestilt meg.

Den ganske uemo «All About Tonight» gikk rett til førsteplass på de britiske singellistene, og er første låt ut fra veslas andre album som droppet i november:

 
(Fortsetter nedenfor.)

Hei Pixie! Hvorfor kalte du albumet ditt Young Foolish Happy?

– Albumtittelen er inspirert av låta «Be Young, Be Foolish, Be Happy» av soulbandet The Tams. Jeg elsker budskapet i den låta, og det var også tre ord som passet perfekt for å oppsummere soundet på skiva mi.

Hvorfor bestemte du deg for å gå i en mer sjelfull retning denne gang, kontra det mer poppa soundet på din debutplate Turn It Up?

– Soundskiftet kan nok skyldes litt på at jeg har blitt eldre siden sist. Men med dette albumet føltes det viktig å få vise fram andre sider av meg selv, som at jeg vokste opp med med mange klassiske Motown-utgivelser på stereoanlegget hjemme. Men i tillegg til at det låter mer soulful denne gang, så er det jo også en del uptempo gla’låter her som er mer i tråd med innholdet på debuten min.

Du har samarbeidet med både John Legend og Stevie Wonder på denne plata. Hvordan skjedde det?

– John og jeg har en felles venn som mente vi burde gjøre en låt sammen, så han sendte over noen av låtene mine til John som utrolig nok kicket såpass på det at han skrev låta «You Win» til meg. Samarbeidet med Stevie likeså, det er så utrolig viktig å ha de rette kontaktene i denne bransjen, og heldigvis for meg så var en god venn av meg på middag med Stevie en kveld, og jeg traff dem tilfeldigvis sammen da – jeg visste ikke engang at de kjente hverandre. Men låt ble det!

Tipper det ikke var så verst å få med Pusha T fra Clipse på «What Do You Take Me For» heller?

– Jaja, glem det! Da Pusha takket ja var det som om jeg hadde vunnet i lotto!

Serrolini? Hvem får et Pusha-vers uten coke-referanser? Pixie, vel. Her via produsent Rusko:

(Saken fortsetter under videoen.)


Over til noe helt annet: Du er seriøst en av mine stilikoner. Hvor får du inspirasjonen til stilen din fra?


– Awww, takk! Du ser veldig kul ut selv! Jeg blir veldig inspirert
av forskjellige stiler, en slags rar mix av 60-talls-, vintage-, indie- og klassisk rockejente. Jeg liker å blande det jeg synes er fett fra forskjellige epoker og gjøre det til noe nytt, noe eget. Du kan si at stilen min er veldig dagsformbetinget, da.
Hvorfor kaller du fansen din «cats»?


– Det er veldig britisk å si «hey cats!», mamma pleide å si det til meg hele tiden da jeg var barn, og så begynte jeg å si det til venninner og fansen min. Jeg twitret «Hey cats!» en dag og fansen min digget det, og da ble vi liksom enige om at de var mine offisielle «cats», haha.


Du og den hunky modellkjæresten din Oliver Cheshire er et veldig vakkert par. Hvordan ble dere sammen?


– Vi møtes under London Fashion Week i fjor. Vi fikk umiddelbart god kjemi tonen og resten er et flott eventyr… Hah!


Så vakkert! Er på du utsikt etter en norsk bestevenn?


– Ja, men hun må være morsom, genuin, snill og
ikke irriterende. Det er uhyre viktig at hun er snill!


OMG! Du beskriver jo meg. Kan jeg bli din norske bestevenn?


– Javisst, så søt som du er. Definitivt!


<3. Noen siste ord? Og når blir det verdensturné?


– Forhåpentligvis snart! Det er på tide. Og hils til alle mine norske cats og si at jeg elsker dem! 
 

 

Se også: Britisk flørt for Bronx-bølle

Hør smakebiter fra og last ned albumet til Pixie her. «Kiss the Stars» og «Perfect» er produsert av norske Mads Hauge:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer