Hopp til hovedinnhold
(COLUMBIA/THE WALT DISNEY COMPANY NORDIC)

Pitt som pitcher-svitsjer

(COLUMBIA/THE WALT DISNEY COMPANY NORDIC)
(Litt ødeleggelsesalarm.)
 
La oss begynne med litt sporty bakgrunnsinfo: I 2002 har underdog-teamet Athletics fra Oakland mistet sine tre beste spillere til rike baseballpamper. Men nød lærer naken sportsmann å vinne: Athletics-sjef og tidligere New York Mets-spiller Billy Beane pønsket ut en kreativ og økonomisk gunstig rekrutteringsmetode, populært kalt «Moneyball», for å veie opp for lagets dårlige råd og ditto spillere, og vips – det fattige laget hans setter verdensrekord med tjue strake seiere på rad. Hemmeligheten bak taktikken til Beane og hans medsammensvorne mattehue Paul DePodesta blir avslørt i Michael Lewis’ 2003-bok Moneyball – The Art of Winning an Unfair Game, og 6. januar får Norge se den kritikerroste filmen med samme navn, der Brad Pitt spiller Billy, mens Jonah Hill er DePodesta-karakteren Peter Brand. Aaron Sorkin (The Social Network) bidrar på manusfronten, mens Bennet Miller (Capote) har regi.
 
Fortsetter nedenfor.


Amerikanske anmeldere er stort sett strålende fornøyde, og mange mener filmen dreier om større ting enn sport.

– Dette er et baseballdrama om noe nytt og viktig: Billys ønske om ikke bare å vinne, men egentlig også å endre spillereglene. Han vil ta spillet tilbake fra økonomene, skriver Entertainment Weekly.

Den 47 år gamle skuespillerhunken får også skryt, blant annet fra New York Times:
– Billy Beane er som skapt for å vinne (…). At han spilles av Brad Pitt på sitt aller beste, utgjør prikken over i-en.

Smiskejournalisten bak dette intervjuet legger heller ikke skjul på at hun er fornøyd. Høydepunktet er likevel de første sekundene, der lysluggen forteller sminkedama at et av de seks barna hans har driti i badekaret:
 
Fortsetter nedenfor.

Et tungtveiende tema under USA-lanseringen av Moneyball i september, ble naturligvis Jonahs ikke ubetydelige vekttap, og i denne snutten kommer den sporty Superbad og Get Him To Greek-skuespilleren med kostholds- og treningsveiledning en ekte PT verdig:
 
Fortsetter nedenfor. 

Nye Jonah blir for øvrig snart å se sammen med Channing Tatum og Ice Cube i remaken av 80-tallsserien 21 Jump Street til neste vår:
 
Fortsetter nedenfor. 

Selveste Johnny Depp gjør også en liten gjesteopptreden i undercoverkomedien som ser kjempebra ut. Men det skulle kanskje bare mangle, i og med at nettopp rollen som Tom Hanson i denne serien gjorde ham verdenskjent på 80-tallet. Vi kjører en tøff reprise på 21 Jump Street anno 1987:
 
Fortsetter nedenfor. 

Baseballbonus fra 2002: Her sikrer Oakland Athletics seg seier nr. 20 på rad i MLB-serien, noe som gir dem verdensrekord:


Apropos Hollywood-hunks og 21 Jump Street: Se Johnny Depp dritings for en hundrings*

Nyeste saker fra 730.no

Les mer