– Phoenix’ familie vil ikke bidra på noen måte

21. okt 2011 kl. 00:00
HUNK x 1000 (PARAMOUNT)

31. oktober 1993 tok Stand by Me– og My Own Private Idaho-stjernen River Phoenix en pause fra innspillingen av filmen Dark Blood i Utah, ved å feire Halloween-kvelden på The Viper Room i LA. Den 23 år gamle potensielle «neste James Dean», som hadde spilt gitar siden han var 5, skulle egentlig på scenen med klubbens daværende eier Johnny Depp, Flea fra Red Hot Chili Peppers og Gibby Haynes fra Butthole Surfers, men kollapset på fortauet utenfor grunnet heroin/kokain-miksen speedball, for så å dø på sykehuset kort tid etter.

Fortsetter nedenfor.

HUNK x 1000 (PARAMOUNT)

Dark Blood var ikke ferdig innspilt da River gikk bort, men den franskfødte, norsk-nederlandske regissøren George Sluizer sier til The Hollywood Reporter at han har klippet sammen en versjon som etter planen får premiere til neste år. Sluizer forteller at han planlegger å dubbe endel av Rivers scener, og at han ønsker å spørre broren Joaquin Phoenix om hjelp.

– Brødrenes stemmer er veldig like, sier regissøren til THR, og legger til at han er i kontakt med Phoenix-familien.


Uten å nevne THR så mener Deadline at dette ikke stemmer

– Til tross for at George Sluizer hevder å ha kommunisert med River Phoenix’ familie med hensyn til å gi ut Rivers siste film, så har Joaquin Phoenix og hans familie ikke kommunisert med regissøren, og de vil heller ikke bidra på noen måte, sier en talsmann for familien, som understreker at Sluizer kan mangle rettigheter for prosjektet.

Se også: Her sender Joaquin Phoenix norske Caroline i bakken (video)
 

I Dark Blood spiller River en skrullete enstøing som bord i en ørken hvor det foregår kjernefysisk testing, mens han venter på jordens undergang. Når et hot shot-par fra Hollywood (Judy Davis og Jonathan Pryce) søker dekning, starter han et forhold til den eldre damen.
Under innspillingen var ordet på gatene at River og Judy ikke kom godt overens.

River Phoenix’ neste siste film var The Thing Called Love, men filmen han skjøt i forkant, Silent Tongue, ble utsatt og kom ut senere. Running on Empty gav River Oscar- og Golden Globe-nominasjon. Etter Dark Blood skjøt Sluizer The Vanishing med Jeff Bridges og Kiefer Sutherland, en amerikansk versjon av hans nederlandske 1988-film Spoorloos.
Sluizer ønsker å ha premiere på sin River Phoenix-film i mai.
 
Se også: Ingen hurrarop for Heath Ledgers siste film