Hopp til hovedinnhold
RHEA HAR BLITT KJENT MED BLANT ANDRE 50, T.I., JOHN LEGEND, FABOLOUS, KARDINAL OFFISHALL, LLOYD BANKS (MYSPACE/DESERT STORM/CLUEMANATTI)

Pharrells nye jente forandrer N.E.R.D. fullstendig

PHARRELL TAR’N HELT UT PÅ N.E.R.D.S NESTE SKIVE (UNIVERSAL)

N.E.R.D. trenger kanskje ikke drahjelp, men Pharrells funky rockeband fikk ikke helt sving på sitt forrige album. Da Black Eyed Peas tok med Fergie på laget ble det boost for ertene, og nå har Skateboard P, Chad Hugo og Shae fått med det nye medlemmet Rhea, noe som gjør stilen annerledes.

– Musikkmessig er vi et annet sted med henne, sier Pharrell til amerikanske MTV når beskriver gruppens fjerde plate Instant Gratification, som kommer til neste år.

– Musikken er nå veldig 3D. Det er noe du er nødt til å høre. Men du vil se, vi er definitivt et annet sted.

– Musikken er veldig tredimensjonal. Vi er veldig spente. Vi føler at N.E.R.D. alltid har vært hip-hop-ens punkere og på utkanten av alternativ musikk, bare litt annerledes. Men denne gangen legger vi kølla på bordet.

(Han sier «but this time we’re taking no prisoners», men vi synes vår oversettelse funker.)

Den 26 år gamle sangeren, som traff Pharrell gjennom felles venner, slapp debutsingelen «Choreographer» tidligere i år, med rapperen Jadakiss som gjest, men har allerede vært inn og ut av bransjen i flere år.

Etter å ha tilbrakt mesteparten av livet sitt i Canada, begynte guyaneren å studere i Boston, hvor hun ble kjent med produsenten Ryan Leslie (mannen bak Cassie), og kjørte ofte ned til New York i helgene.

Her ble hun introdusert til mange viktigperer, inkludert en rekke artister (fra 50 Cent og P. Diddy, til Kim Kardashians eks Ray J), samtidig som hun fikk modelloppdrag, blant annet for Pepsi og McDonald’s.

Se også: Pharrells 17-åring mener hun er berømt på grunn av dette

I et intervju med papirutgaven av Billboard i april, forteller brunetten at hun har sunget hele livet, og at hun brukte årene i NY til å danne et grunnlag for sin karriere.

– Jeg møtte folk og forsøkte å finne ut hva slags musikk jeg ville gjøre og hvilke personer som kunne komplettere meg.

(Fortsetter nedenfor.)

Rhea endte ofte opp i studio med artister, men karrieren tok ikke «fart» før hun ble kjent med den profilerte klubb-DJ-en og radiopersonligheten DJ Clue, som signerte henne til sin label Desert Storm i fjor.

Flørtende «Choreographer», hvor hun ber gutta vise henne hvordan hun skal bevege seg, beskrives i Billboard som både sexy og «empowering», og Rhea sier at selv om hun høres selvsikker ut, trenger ikke menn å bli redde. På singelens b-side har Rhea med sin kanadiske venn Kardinal Offishall, og hun røper her hva mannfolk må gjøre for å «Get Me Home».

«Choreographer» kan lastes ned fra iTunes.

Rhea skal etter planen nå signere med Pharrells label Star Trak, og blir med N.E.R.D. på Jay-Z’ USA-turné, som starter i neste uke.

Tidligere i dag var hun lystig på Twitter:

– I’m very excited about my new venture, the guys are great and I can really be myself.

PRESSEBILDE FOR RHEA (DESERT STORM/CLUEMANATTI

Nyeste saker fra 730.no

Les mer