Hopp til hovedinnhold
Topp 10 gode gründeridéer.

Pengetips til norske kjendiser

JA, VI ELSKER DETTE LANDET BRANDET – SOM DET STIGER FREM I VERDI

La oss være ærlige: Norske kjendiser er ikke som andre kjendiser. Arbeidsdagen består stort sett av å gå på café eller reise til Mallorca med Dorthe Skappel.
Men titter vi over dammen får vi fort øye på de strenge kravene som stilles til amerikanske stjerner: Det holder ikke at du kan synge, danse, rappe eller gråte på kommando: Er du ekte kjendis i USA, så har du din egen butikk.
Hete, norske a-listere har mye å lære her – så vi har laget en liten fristil-liste som bør kunne inspirere stjernene våre til å tenke større.
Her er topp 10 gründeridéer for noen av våre norske favorittkjendiser. Vær så god, kjentfolk. Thank us later.

 

1. Carpet Diem

 

 

 

Lin-LOL-eum, sa du? Så poppis som disse to gutta er, så vil Karpe Diems indiske tepper raskt havne på alles lepper (og stuegulv). Toyota’en til Magdi er fet, men har du sett den persiske salonggodisen han har på rull? Ferdig snakka, kompis. Ekstra pluss: Franchisenavn med internasjonalt potensiale og Raggen kan beholde kallenavnet sitt til han tar kveld.

 

 

 

2. Philip Ruug / Ruuds Rug

 

 

Dude, where’s my carb? Han levde lenge på gratis drikke, men Lille «Sommerflørt»-Philip Ruud har nå blitt voksen, og er antageligvis mer opptatt av kostholdet enn noensinne. Kjernesunne nordmenn juicer til de får gangsperre, men dietten din kan ikke BARE bestå av flytende spinat og acaibær. Brødskiver er fortsatt det mest populære innslaget på norske frokostbord, noe Philip fort kan utnytte med sitt columbianske bakeri Ruuds Rug. Hele Norge Baker, og denne 26 år unge storsjarmøren er vel inget unntak. Hvis han er like god til å heve som han er til å leve, så ligger Ruuds Rug an til å utklassere Morten Harkets speltbrød så til de grader. Var det noen som sa sammalt-flørt?

 

3. Maria Menapause

 

 

Maria er ekte artist, men først og fremst kvinne. Hun har kroppen til en våryr 17-åring, men lytter du nærmere til tekstene hennes innser du fort at Maria er en moden sjel. Og modne sjeler ser livets gang for hva det er: Vi skal alle bli voksne, og med 40-årene kommer også overgangsalderen for kvinner. Og Maria vil lett kunne utnytte kjendisstatusen samtidig som hun pusher et nødvendig gode for den kvinnelige delen av samfunnet: La den elektriske viften Menapause sette en stopper for de forbanna hetetoktene en gang for alle.
P$$T: Maria-mor har et aldri så lite forsprang mtp markedsføringen; Mena rimer på Tena. Vi bare sier.

 

4. Jenny Reinsdyrskav-lan

 

 

Vi har tilgode å møte en same som ikke strålte som en midnattsol, så hva er det i matpakka i Finnmark som gjør alle så himla blide? Det akter Jenny å finne ut via fast food-fusion-favoritten Jenny Reinsdyrskav-lan, som utelukkende selger fersk fangst rett fra vidda kombinert med det aller heteste av ingredienser på raw food-markedet. Få mennesker er mer opptatt av fitness enn den kvinnelige delen av vestkant-kjendisene i hovedstaden, og gode råd er reins-dyre. Se opp for denne på Bølgen & Mois Briskeby-meny innen advent.

 

5. SamsAyia Napa

 

 

Stuck i 30-årene uten mål, mening og fast følge? Fortvil ei: Lykken er bare en flyreise unna. Rålekre Samsaya kan med fordel melke det faktum at single noen-og-tredveåringer er de nye single noen-og-20-åringene, og hennes high end-charterturer for kåte ungkarer og kvinner til den sagnomsuste partyøya vil utvilsomt bli en hit. Kypros = nyp/kos.

 

6. Rykkawear

 

 

Superprodusent og Ida Fladen-eks Alexander «Rykkinnfella» Austheim er on the come-up, og det er snart dags for far å ta steget ut av studiomørket og inn i gründerlyset. Pharrell startet Ice Cream og Billionaire Boys Club, Kanye jobber på spreng med kolleksjonen DW og sine Air Yeezys 2, og hitmaskinen A-to-Tha kan ikke være dårligere. Den ikoniske todagers-barten Alex rocker vil være lett gjenkjennelig i logoen til det nyoppstartede haute couture-street wear-merket Rykkawear, åpenbart sterkt inspirert av Jay Z sitt Rocawear. Rykkinnfella har lenge promotert seg selv i den kulørte presse, så det må nok ikke mye blodslit og tweets til før han har fast spalteplass i norske tabloidaviser blant Frogner-fashionista-fiffen side om side med Moods of Norway og Fam Irvoll. 

 

7. Madcondoms

 

 

«Freaky Like Me», eller? Nesten FOR obvious, men denne må med: Gladguttene i Madcon har lenge vært blant landets heteste ungkarer, selv om én av dem har rukket å slå seg til ro med både smellvakker kone og barn. Men turnérer gjør de fortsatt, og fans av disse kjekkasene vil nok nyte godt av kondommerket Madcondoms. De forskjellige kondomvariantene kan f.eks. være inspirert av Yosef og Tshawes mange hits, som «Glow» (kondom som lyser i mørket), «In Your Head» (kondom til blåsejobb-bruk der det er en viss risiko for herpes o.l.), «God Forgive Me» (ekstra tjukk kondom for kjipe one night stands du VET du kommer til å angre på) og ikke minst den kåtelanske publikumsfavoritten «Barcelona» som kommer med en vag dunst av solkrem & chorizo.

 

8. Admiral P-hus

 

 

Vet du hva som er jævla stress? Å finne parkeringsplass i sentrum. Vet du hvem som er utrolig chill? Admiral P. Parkeringsparadiset Admiral P-hus spiller reggae døgnet rundt, og alle bare chillern og er snille med hverandre. Parkeringsvakter? Finnes ikke. Her er det rasta / og masser av plass, da. Vil du komme og parkere litt hos meg? Irie!

 

 

9. Tummy Tee

 

 

I dag er det ikke uvanlig å møte favorittrapperen din på spinningtime, men på 90-tallet var kroppsidealet i hip-hop-miljøet langt mindre preget av BMI og pulsklokker. Er du en av dem som er i ferd med å bikke 40 år og ikke klarer å la deg motivere til å ta knekken på ølmagen med bikram yoga og Wilfa Juicemaster? Da kan Tommy Tees slankebelte «Tummy Tee» være noe for deg. Relax and take notes, sætt på no’ Eazy-E og se Cope 2-VHS’en din i hjel mens du får kroppen til Kaveh. Kioskvelter på treningsapparat-markedet? Takin’ Ova, garra.
Apropos:

 

10. Ka-ved

 

For kaldt for baris? Varm opp den norske vinteren via ved fra de dype, tørre iranske skoger. Peiskosen har sjeldent vært mer ung og energisk. Tenner du først på, brenner Ka-ved hele natta. Wink, wink. NB: Se også opp for den litt mer kranglevorne, erkebergenske varianten Gunnar Gre-ved.
Andre kandidater: Kvelertakrenner, skobutikken Leo Ajkicks, nettbutikken TommyAmazon.com, Valuable Scampis, Mira Craigslist, Hotel Cæsar-salat, Linni Jägermeister, OnklP-piller, John Olav Nilsen & Sengen, Redd HonningBarna, Noora Noorrønna, Son of Cola Light, Gro Harlem Shake Brundtland, Los Apollos Hermanos, rehabiliteringsguru Ari Behnskjørhet, Lars Vaulars Spelt om natten Spelt om dagen, kampsportinstruktør Tai Chi-rag, Gatas Parlamenthos, fengsels-reality-tv-serien Alexandra Joner Soner, Aksel Hennies & Mauritz.

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer