Hopp til hovedinnhold
STRAIGHT OUTTA NORWAY: NORD-EUROPAS RAPSJEF IFØLGE EBRO (INSTAGRAM)

Pasha skal rykke inn i USA: – Ønsk meg lykke til!

STRAIGHT OUTTA NORWAY: NORD-EUROPAS RAPSJEF IFØLGE EBRO (INSTAGRAM)

På listen over hvilke artister som kom til å slå gjennom internasjonalt i 2017, hadde britiske NME tre norske navn: Dagny, Sløtface og Pasha. Ingen av dem er globale stjerner ennå, men de to førstnevnte har fått til mye i utlandet.


Til tross for noen konserter i utenfor Norge, har Pasha foreløpig fokusert mest på kongeriket vårt. Men nå legger 25-åringen kølla på bordet og spiller på den gigantiske festivalen SXSW i Texas i mars.


Som om det ikke er nok; Pasha får kjærlighet fra showet til Ebro Darden via Apple Musics radiostasjon Beats 1, som alle kan høre gratis over hele verdenen. Programlederen på showet til Ebro (som ble musikksjef for New York-stasjonen Hot 97 i 2003), er relativt raus når han introduserer Pash.


– Rett ut av Norge, han er lederen av rapscenen i Nord-Europa, sier Beats 1-DJ-en om Rykkinn-gutten.


Boom!


Vi får også høre Pasha snakke før Beats 1 spiller hans «Right This Time».


– Det er helt sykt å være den første norske rapperen som blir spilt på Beats 1, sier Pasha til 730.


– Det gjør det ikke akkurat mindre rått at det legenden Ebro som plukket meg opp heller. Jævlig lættis at han la ut story av meg og reposta min repost. Det blir ikke mer 2019!


(Dette er vel første gang stasjonen spiller norsk rap? OPPDATERT: Beats 1 har også spilt Fredfades & Ivan Ave. Norsk rap på amerikansk radio er sjelden kost lell.)

«Right This Time» feat. Soul Gem har Pasha laget sammen med Los Angeles/St. Hanshaugen-produsenten Jerry Folk. 
 
Musikkvideoen, hvor Pasha ser ekstra pen ut, er regissert av Ola Kassen.  

Pasha forteller 730 at han også er oppspilt når det kommer til sin SXSW-konsert. – Jeg er så fuckin’ gira på endelig dra til USA for første gang og faktisk ha noe å gjøre der. Jeg er spent på hva som skjer. Jeg har spilt mye rundt de siste årene, men dette blir noe helt annet. Jeg kommer til å gi alt. Jeg har ikke en dritt å tape på dette. Tiden framover blir sinnssykt spennende med Rockefeller-konsert, ny musikk, og nå USA som har vært en drøm lenge. Ønsk meg lykke til!

Ny norsk flamme: 18 år gamle LAUREN fra Oslo debuterer med «Slave» 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer