Hopp til hovedinnhold
IKKE HEISANN (UNITED INTERNATIONAL PICTURES)
Deilig Paranormal Activity (UIP)

Paranormal Activity: The Marked Ones får tommelen ned i Norge

Paranormal Activity: The Marked Ones vurderes av norske filmeksperter.

I går tok Paranormal Activity: The Marked Ones førsteplassen i USA og Canada etter premieren (de norske tallene for fredagen er ikke offentliggjort), til tross for endel lunken kritikk. Men noen amerikanske aviser, som USA Today og Los Angeles Times gir tommelen opp og kaller spinoff-filmen, som er den femte i serien, den beste siden den første.

«Forfriskende ukynisk og rett på sak med ønske om å enkelt og greit være en film som får publikum til å skvette og bli redde. Paranormal Activity: The Marked Ones er en morsom gyser som ikke forsøker å være noe annet enn det den er», mener LA Times.

Norske anmeldere synes stort sett at Paranormal Activity: The Marked Ones er bånn i bøtta.

VG har sendt en filmekspert som ikke er fan av serien til å anmelde, og journalisten – som påpeker at hovedrolleinnehaverne har latin-amerikansk bakgrunn – gir terningkast 3 fordi han synes det ble «ganske kjedelig sånn alt i alt». Samtidig som han disker opp med en mer positiv, dog litt uklar, konklusjon.

«Når Paranormal Activity: The Marked Ones likevel ikke er den verste horrorfilmen vi har sett i løpet av de to første dagene av 2014, er det som nevnt på grunn av miljøet den utspiller seg i: Overtroisk, eksotisk, sjelden i sentrum for filmer som denne», skriver Norges største avis.

Aftenpostens anmelder gir en 2’er, blant annet fordi hun synes handlingen er for usannsynlig, og ettersom hun ikke er fornøyd med de paranormale elementene.

«Kom igjen, skrem oss nå, tenker man i kinosetet. Men plottet faller raskt sammen, særlig fordi det tar en helt urealistisk vending. Forestillingen om det paranormale er mest skremmende når den knyttes til noe snikende og ukjent med egen agenda. Her blir det snart klart at det paranormale bare er en fiks idé. Konkrete enkeltmennesker blir bitt og forhekset gjennom svart magi utført i et guffent kjellerlokale», forteller Aftenposten.

JORGE DIAZ, DEBUTANTEN GABRIELLE WALSH, DEBUTANTEN ANDREW JACOBS OG CATHERINE TORIBIO (UIP)

JORGE DIAZ, DEBUTANTEN GABRIELLE WALSH, DEBUTANTEN ANDREW JACOBS OG CATHERINE TORIBIO (UIP)

Dagbladet gir samme karakter, og deres anmelder påpeker skuespillernes etnisitet.

«Paranormal Activity: The Marked Ones henvender seg… til «latino-markedet». Planen er muligens å erobre Latin-Amerika? Filmene har jo allerede en stor andel latino-fans i hjemlandet», opplyser avisens filmekspert, som kjedet seg veldig i kinosalen.

«Det positive er at det skjer «dramatiske» saker før det siste kvarteret, slik tilfellet var i «Paralysert aktivitet 1-2-3-4», skriver artigper (mangler setningen ordet «ikke»?)

«Det negative er at nesten ingenting føles skremmende, bare irriterende, for ikke å si søvndysssssss.»


Uansett. Skuespillerne (mange av dem debutanter) er så flinke at du ofte glemmer at dette er en spillefilm, manusets dialog er relativt morsomt… Hvis du liker de fire første Paranormal Activity-filmene, er det store sjanser for at du kommer til å bli underholdt av denne.

Filmen er regissert av skuespiller Michael Landons sønn Christopher B. Landon (nepobaby!), som har skrevet de tre seneste Paranormal Activity-delene.

Mer horror her!

Les mer