Hopp til hovedinnhold

Pappa-pop fra L̶i̶l̶l̶e̶ Philip

COMEBACK-ALARM! (RUNE BENDIKSEN)

Etter å ha pangdebutert som «Barnslig» fjortis med Equicez, tok Philip Ruud og produsentene Eigil Gjerstad Berntsen og Hans Marius Skifjeld balletak på VG-lista med Sandra Lyng Haugen-blockbusteren «Sommerflørt». Nå har han fjernet Lille fra navnet, blitt en voksen pappa og byttet ut rapping til fordel for sang. Philips kommende musikk er angivelig inspirert av Frank Ocean møter The Weeknd møter Miguel, men på Cover Me på TV 2 i kveld skal han møte Stavanger-veteranen Sigvart Dagsland. 730 slo av en etterlengtet prat med 25-åringen.

 
Hva har du gjort siden «Sommerflørt»?

– Siden «Sommerflørt» har jeg vært masse i studio for og finne ut hva jeg vil og hvor jeg vil med musikken min. Det har vært veldig spennende og gå litt frem og tilbake med forskjellige produsenter og jeg har fått leke meg og egentlig gjort akkurat det jeg vil uten at det har vært noe press fra andre.

Hvorfor har du switchet fra rapping til sang?

– Musikk var i utgangspunktet noe som falt meg veldig naturlig. I følge min far startet det på julaften i en alder av 3 år når jeg sto på bordet og danset og sang mens min far spilte gitar. Jeg hadde hørt masse sanger i bilen til min far, men kunne ikke et ord engelsk så jeg skrek sanger på hjalmar engelsk. Han mente jeg i hvert fall traff tonene.

Så sang er noe jeg har drevet med hele livet, men selve skiftet fra rap til sang kom vel gradvis etter jeg gjorde et par sanghooks og skjønte at dette var noe jeg fikk til og ville gjøre mer av!

Hvilke sangere inspirerer deg?

– Jeg får inspirasjon av alt jeg ser og hører, men har alltid blitt veldig inspirert av Nico D. Var ofte på besøk hjemme hos han og da satt han ofte i stua og sang over riddims, og jeg merket hvor mye bedre stemmen ble for hver gang. Da skjønte jeg kjapt at stemmen er noe man kan trene opp. Men først og fremst har jeg blitt veldig inspirert av den nye bølgen R&B som har kommet de siste par årene med artister som Frank Ocean, The Weeknd og Miguel.

Hva kan vi vente fra din debut? Når kommer den?

– Det blir som dere sikkert har skjønt annerledes enn hva dere har hørt tidligere. Nå tenker jeg mye mer på hva jeg selv ville hørt på og liker framfor å fokusere på hva andre i utgangspunktet vil høre. Selv om jeg selvfølgelig håper og tror folk vil like det. Jeg har en haug av demoer liggende, men vi har akkurat startet på albuminnspillingen og vi har satt som frist at skiva skal være ferdig innspilt før jul.

Hva kan du si om det man får se på Cover Me?

– Dere får nok se en litt roligere og avbalansert Philip enn det dere har sett før. Låta jeg covrer betyr veldig mye for mange. Det er så vidt jeg vet en av de mest populære – om man kan si det – begravelseslåtene i Norge. Men der Sigvart sin versjon tar for seg døden, har jeg flippet det rundt til at låten nå handler om starten på livet. Jeg ble pappa for et år siden og jeg tok utgangspunkt i datteren min når jeg skrev versene.

Se smakebit fra kveldens episode av Cover Me og tjun inn klokka 22:50 på TV2!
 

Se også: Kåte kaleidoskop-drømmer via lekker LA-crooner

Nyeste saker fra 730.no

Les mer