Hopp til hovedinnhold

Vinni fra Paperboys debuterer på Nationaltheatret

NOSTALGISK POSTER (NATIONALTHEATRET/MER)

Etter noen digge år på Bali er Øyvind Sauvik alias Vinni tilbake i Norge for å jobbe. Og ikke bare med musikken – i kveld avslører en av Norges mest profilerte rappere at han neste år debuterer som dramatiker og skuespiller hos Nationaltheatret. 

Via forestillingen Vinni: Borte best skal Paperboys-lysluggen vise nye talenter i det som kalles et selvbiografisk hiphop-teater. Stykket tar utgangspunkt i Vinnis egne fortellinger, og blander både nye og gamle tekster med monolog og musikk. 
Vinni: Borte best
handler om hovedpersonens behov for å flykte fra seg selv, og følelsen av å tvile på at det man står for er nok. 


– Jeg var 5 år og hadde fått nok. Jeg var i Zambia og som vanlig på plass i den internasjonale barnehagen, et sted jeg forsåvidt trivdes ganske godt. (…) Jeg husker ikke hvorfor jeg stakk, men det er hvertfall mitt første minne av å gi etter for trangen til å være et annet sted, men det skulle virkelig ikke bli det siste. Jeg kom ikke i mål den gangen, og har vel strengt tatt aldri gjort det siden heller, men det er ikke fordi jeg ikke har prøvd, forteller Øyvind via e-post. 


Forestillingen er en del av Ibsenfestivalen, og har urpremiere
på Torshovteatret høsten 2016.

Vinni: Borte best regisseres av Cici Henriksen, mannen kvinnen bak SPKRBOX hiphopteaterfestival. Til tross for at Øyvind ikke har drevet mye med teater før, holder han roen relativt greit. 

– Det er skummelt å skulle jobbe med teater, men forhåpentligvis går det veldig bra. Det føles også ganske spesielt å gjøre det på Nationaltheatret. Jeg hadde vel ikke akkurat tenkt at jeg skulle gjøre noe sånt. Det er sikkert en fordel at jeg ikke helt skjønner hvor stort det er, så slipper jeg å bli helt lammet av ærefrykt, avslutter han klokt. 

Se også: Jehovas Vinni? Se Paperboy’en i en haug av roller

Nyeste saker fra 730.no

Les mer