Hopp til hovedinnhold
(MER)

Paperboys med ny EP: – Takk skal jeg faen meg ha!

(MER)


Det var slett ingen selvfølge, men i dag er Paperboys offisielt tilbake. Tidligere denne uken teaset duoen hendelsen via en liten throwback-snutt, og i dag har de sluppet EP-en Be Like Water.  

Vinni forteller til 730 at mini-albumet er en kjærlighetserklæring til alt de har fått være med på, og at det kommer flere slipp snart.

Be Like Water er en takknemlighets- og kjærlighetserklæring til alt det fete (og døve) vi har fått fra reisen vi har vært på, også kjent (blant ingen) som Paperboys tur-retur. Den er spilt inn og produsert av meg, Pope og Fredrik B. Olsen i Alfredo’s party palace (bedre kjent som Olyp).

– I tillegg til at vi har gjort et par låter med svenske Collen i Sidelake Studios.
Vi slipper først 4 låter fra prosjektet nå i dag. Så kommer det vel mer flytende etterhvert som Gunnar får klekt ut sine stormannsgale feberfantasier, og solgt de til oss som det mest naturlige i verden. Be like water my friend.

Vi har selvfølgelig bedt papirtjommiene om å brekker ned EP’en. Her er det de har å fortelle om sporene: 

«Dance»

– «Dance» var en av de første låtene som ble unfanget i prosessen, og det var denne låta som skulle vise seg å være utslagsgivende for om det ble noe Paperboys-reunion eller ikke. Ettersom tiden gikk og nye låter ble til, føltes det som om denne låta manglet noe. Finding Muzyamba fant manglene for oss, og tettet hullene med sitt geniale særpreg som avslutning på låta. Tusen takk!

«Poltergeist»

– En kveld med headset, en kveld med vokalopptak, og Sissi. En homage til legender.

«Carnival»

– Med tilgang til en uimotståelig sample, og Fredrik Borch Olsen sin tilgang til uimotstålig swing, ble en av de kanskje mest reindyrka rap-låtene på skiva til. Tross X antall reviderte versjoner, sinte mailer fra Bali, og seriøse vurderinger om harakiri, tok denne låta til slutt form, og ble den mest tydelige samfunnskommentaren på EP’en.

«Window»

– Denne låta førte til at gamle «sperrer» ble kastet og nytt «sound» ble oppdaget. En slags elsk/hat-låt som la føringer for hvor veien skulle gå videre. Vinni sine melodilinjer er hoveddrivkraften i hele komposisjonen.

A photo posted by PAPERBOYS OFFICIAL (@paperboys_official) on


Som seg hør og bør benytter også Vinni anledningen til å takke seg selv. 

– Uten Paperboys hadde jeg nok vært en av landets sureste og dårligste anleggsarbeidere. med mine snittkarakterer, autoritetsproblemer og enestående evne til å forsove meg hadde det sikkert vært jævlig ålreit. Eller kanskje ikke.

– Foruten å ha gitt meg helt sinnssykt fete opplevelser, unike muligheter, venner for livet og jævlig mye annet fett jeg ikke husker (kanskje fordi vi var drita), har Paperboys strengt tatt gitt meg et liv. Muligheten til å leke, og leve av det, de siste 15 åra. Takk skal du (jeg) faen meg ha 🙂

Se også: Komeback fra Kaveh

Nyeste saker fra 730.no

Les mer