Hopp til hovedinnhold
(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)

Pangstart på by:Larm!

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)

Hva er by:Larm? Det er en festival som pleide å rotere rundt i landet, men som av økonomiske og logistikkmessige årsaker (to sider av samme sak) nå går ned i Oslo hvert år. Den røde tråden er i utgangspunktet litt bransjete, ettersom arrangementet på dagstid er fylt av seminarer – med mange utenlandske aktører og journalister – og fordi mange av artistene fortsatt er bekraktet som up’n coming/undergrunn. Noen er usignerte, og håper kanskje å bli «oppdaget» her.

Men er by:Larm gøy? Jepp, absolutt. Via (varme) telt på Youngstorget og en haug av klubber i gåstrekning, så kan du i løpet av noen dager få med deg hundrevis av konserter. (by:Larm-appen gir bra oversikt.) Det hele starter tidlig, så ølbjella kan gå rett etter skole/jobb fra onsdag til lørdag uten at man får dårlig samvittighet. Minus? Tja, publikum er ofte ikke like gira som på andre festivaler, iallefall ikke i de første timene. Noen ganger frister det etterhvert å egentlig drikke og fjase med kompiser enn å løpe rundt på konserter, som kan bli litt for stappfulle. Men dette er luksusproblemer. I går hadde vi det veldig gøy blant annet med disse artistene nedenfor. (Mer fra torsdagen kommer snart.)

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)


Phil T. Rich ble signert noen minutter etter den fortjente Urørt-seieren i Trondheim, og Oslo-rapperen skuffet ikke på by:Larm. Via pent pyntet, tight band som ikke ødela «hip-hop-musikken», bruste Mikael Svartskalev med sine stjernefjær, og ga faen i at publikum var langt fra Kendrick Lamar-nivået for et par dager siden. Singelen «Gal» er en sertifisert smash.


På scenen hadde Phil med sin EMI-labelmate Truls (fra Lukestar og Karpe Diems seneste album). Falsettfesten er ute med sin solodebutsingel «Out of Yourself», stilig produsert av Slipmats alias Mats Lie Skåre.


Punk ekke dau. Haraball rett ut av Kongsberg!

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)


Ida Jenshus har superdupre tekster, stemme med særpreg og dyktige musikere – og (#heisann) lange, veltrente ben. (Vi skal ta bilder av dem neste gang.) Pop/folk/country-musikken gled nesten over i hardrock på slutten, uten at det ble teit. Salute!

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)


Blood Command! Fy søder så tøffe. Og stas med kvinnelig vokalist. Silje Tombre så råbra ut på scenen, (synd at hun snakker bergensk) og skinte spesielt da hun tok den ganske så dritfete «High Five For Life». En slags hardcore-vri på Paramore. (Ja, vi sa det. ♥)

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)


Brødrene Lorentz Johannes Alexander Berger og Martin Sakarias Berger alias Lorentz & Sakarias er Sveriges kanskje mest populære rapduo, i år nominert til to «Grammis» for årets album og beste hip-hop/soul, mens deres produsent Vittorio Grasso er nominert til årets produsent.

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)

Semiskamløse «Garbo, Astrid & Taube» brenner nå opp svensk radio:


Uten å ha doktograden i Turboneger: Så bra som de var i går har de vel aldri vært? Makan! Tony Sylvester gjør en suveren jobb som ny frontfigur. Som om han er født til jobben. VM i utstråling. Morsom og kul konsert.

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)

(ERIK FIVE GUNNERUD/@ERIKFIVE)


Hele Norges John Olav Nilsen – her uten gjengen – i en snasen bluse over Lacoste-cardigan. Flott fyr.

Bonus: Heia Phil T. Rich!

 

Følg med på 730 for mer fra by:Larm!
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer