Hopp til hovedinnhold
Disney pluss (Disney)

Disney+ startet i går og har allerede 10 millioner registrerte brukere

Be for Netflix?

Mens en haug av nordmenn tørker støv av snuskete torrent-plattformer for å se kritikerroste The Mandalorian, har amerikanere, kanadiere og nederlendere nå tilgang til Disney+.

Streaming-tjenesten åpnet på tirsdag og kan skryte av en solid start: Disney+ har allerede til sammen 10 millioner registrerte brukere i USA, Canada og Nederland, ifølge sin pressemelding.

Den store interessen førte til tekniske vanskeligheter kort tid etter at tjenesten ble aktivert.

Disney+ tilbyr syv dagers gratis medlemskap, før man velger om man vil bli abonnent.

Målet til Disney+ er å gå forbi Netflix innen 2024, og de ser ut til å ha fått en god start. Etter 12 år med streaming har Netflix nå 60 millioner abonnenter i Nord-Amerika.

Streaming-tjenesten, som koster kun 7 dollar i måneden, rulles ut i Australia, New Zealand og Puerto Rico i neste uke og i Vest-Europa 31. mars.

Tyskland, England, Irland, Frankrike, Spania og Italia er allerede bekreftet for denne lanseringdagen, mens flere europeiske land annonseres snart, trolig for samme dato.

(Disney+)

Disney+ tar serier og filmer fra Disney-selskapene – som Lucasfilm (Star Wars), Marvel, Pixar, Fox, National Geographic, m.fl. – fra andre streaming-tjenester og plasserer hos seg selv.

«Kanalen» kommer med åtte nye Marvel-serier.

Ifølge Variety skal Disney+ bruke 1 milliard dollar på nytt, eget innhold i 2020, for så å øke produksjonsbudsjettet til 2,5 milliarder dollar innen 2024.

Nevnte The Mandalorian, med et budsjett på 100 millioner dollar, har i skrivende stund 9,2 av 10 stjerner hos IMDb basert på 7344 stemmer.

Mens Disney+ i lang tid har kjørt blytung reklamekampanje og gjort at folk flest forstår hva man får hos deres streaming-tjeneste, har konkurrenten Apple+ for det meste kun klart å kommunisere at de har den nye Jennifer Aniston-serien.

Se også: Den nye traileren The Mandalorian bør gjøre fansen fornøyde

HBO fyrer opp ny svær streaming-tjeneste: Klar for Friends-reunion?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer