Hopp til hovedinnhold
KAROLINE STEMRE SOM FLY BERGENSJENTE (SF NORGE AS)

På tide å se en ny norsk film

Spillefilmer fra Bergen er ikke hverdagskost, spesielt ikke ungdomsfilmer. Derfor er det ekstra stas at folk føler Vegas, som har premiere denne uken.

Regissør Gunnar Vikene, som tidligere har fått skryt for Himmelfall og Trigger, forteller historien om blant andre Marianne, spilt av Karoline Stemre, en jente som skifter fosterhjem flere ganger i året – og kjæreste flere ganger i måneden – samtidig som hun drømmer om å rømme til moren som bor i (gjett) Las Vegas.

– Det er en vakker og annerledes norsk film for ungdom, som handler om vennskapet mellom tre barnehjemsbarn, sier Bergens Lars Vaular, som i disse dager er oppspilt over suksessen til sine Loddefjord-venner John Olav & Gjengen.

– Jeg syns det er interessant hvordan filmen utfordrer kjernepublikummet sitt ved å tørre å være såpass melankolsk og gripende som den har blitt. Hovedrolleinnehaverene imponerer meg, og regissør Gunnar Vikene får bergensgatene til å se akkurat så triste ut som de til tider er, forteller artisten til 730.

(Lars anbefaler ikke filmen kun grunnet en scene hvor de skrur på radioen og danser til hans «Solbriller på», selv om han selvsagt synes dette er gøy.)

Vegas, som også har med skuespiller-O.G. Helge Jordal, Anders Baasmo Christiansen fra kommende Bestevenner, Kyrre Haugen Sydness fra Max Manus og debutanten Jørgen Hausberg Nilsen, får dessuten glovarm kjærlighet fra Harald Espeland hos Bergens Tidende.

– Den er ubehageleg, spennande, morosam, engasjerande, fæl, rørande og forargande på same tid. Alt dette, saman med passande, smakfull musikk og til tider glimrande skodespelarprestasjonar, gjer at det er ein av dei beste norske filmane eg har sett på lenge.

Se Vegas på kino fra og med fredag, og se traileren nedenfor.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer