Hopp til hovedinnhold
Zendaya Maree Stoermer Coleman som Chani, Timothée Chalamet som Paul Atreides i Dune (SF Studios Norge/Warner Bros.)
Zendaya Maree Stoermer Coleman som Chani, Timothée Chalamet som Paul Atreides i Dune (SF Studios Norge/Warner Bros.)

Dune med Timothée Chalamet, Zendaya og Oscar Isaac er kolossal

Dune serverer storslått sci-fi.


OPPDATERT 16. august: Filmingen av Dune: Part Two er i gang i Budapest.

Zendaya og Timothée Chalamet i Ungarn på settet til Dune: Part Two (Instagram/tchalamet)

Zendaya og Timothée Chalamet i Ungarn på settet til Dune 2 (Instagram/tchalamet)

Her er et BTS-bilde med Timothée Chalamet og Zendaya. Sistnevnte har jobbet i hele sommer, og ble nettopp ferdig med å filme Challengers med Mike Faist og Josh O’Connor. Mens Timmy gjorde klar sin romkom-horror Bones & All med Taylor Russell (Waves) og – igjen – Call Me by Your Name-regissøren Luca Guadagnino.

Ordet på Hollywood-gatene er at Dune: Part Two blir utsatt til 2024. Dette er ikke bekreftet. Men noe som er sikkert er at filmen utsettes litt igjen. Nå fra 20. oktober til 17. november 2023. Forhåpentligvis får Denis Villeneuve holde denne datoen. Regissøren garanterer forresten at Zendaya-karakteren Chani er mer med i Dune: Part Two enn i den første. Nykommere er blant andre Elvis-aktuelle Austin Butler som nå har begynt knivtrening før filmingen. Her han har hatt fått rollen som Feyd-Rautha Harkonnen, som Sting spiller i David Lynch-versjonen av Dune. Florence Pugh blir med som Princess Irulan, mens O.G. Christopher Walken har fått rollen som Emperor Shaddam IV.

Austin Butler Dune Part Two Feyd-Rautha Harkonnen Sting David Lynch

Austin Butler får denne rollen: Sting som Feyd-Rautha Harkonnen i David Lynch-versjonen av Dune fra 1984 (Universal Pictures)

Christopher Walken er aktuell i det 730.no mener er årets beste nye TV-serie så langt: Les mer

Les om første Dune nedenfor.


Dune-plakater med bokstaver i ansiktene (SF Studios Norge/HBO Max/Warner Bros.)

Dune-plakater med bokstaver i ansiktene (SF Studios Norge/HBO Max/Warner Bros.)

Traileren er i alle fall til de grader grandios. Det blir ikke mindre av musikken til Hans Zimmer.

I tillegg til at regissør Denis Villeneuve ser ut til å ha fått med så mange filmstjerner han vil?

Traileren varer veldig raust nok i 3,5 minutter. Uten at du skjønner noe særlig av hva som skjer. Uten at det gjør noe. Filmen er basert tidenes mest solgte sci-fi-roman noensinne -Frank Herbert-klassikeren Dune – om den unge utvalgte Paul Atreides, som må ut på sitt livs reise med mystiske Chani.

Ta en ny forrykende titt på Dune nedenfor.

Ensemble-rollebesetning (SF Studios Norge/Warner Bros.)

Ensemble-rollebesetning (SF Studios Norge/Warner Bros.)

Den aristokratiske Atreides-familien fra planeten Caladan blir beordret av keiseren om å flytte til Dune alias Arrakis – en ørkenplant med gigantiske sandormer. Dette er det eneste stedet i universet hvor man kan finne det essensielle «krydderet» – eller dopet – melange. Noe som er big deal i denne verdenen. (Som South Park parodierte.)

Timothée Chalamet og Rebecca Ferguson (Warner Bros.)

Timothée Chalamet som Paul aka The Chosen one og svenske Rebecca Ferguson som moren i Dune (Warner Bros.)

Når det oppstår konflikt med den rivaliserende familien Harkonnen, må 15 år gamle Paul (spilt av 25 år gamle Timothée) søke tilflukt hos planetens innfødte. På Dune møter han mystiske, veldig blåøyde Chani Kynes alias Sihaya som han har sett i sine drømmer.

Zendaya Maree Stoermer Coleman alias Zendaya som Chani i Dune (SF Studios Norge/Warner Bros.)

Zendaya som Chani Kynes alias Sihaya i Dune (SF Studios Norge/Warner Bros.)

Glimtet av Paul med knallblå øyne på slutten av snutten indikerer at han har fått på en dose med spice. Moren til hans, Lady Jessica, spilt av av svenske Rebecca Ferguson (Mission: Impossible), får vi se slåss for sønnen sin. Faren Leto Atreides, spilt av guatemalanske Oscar Isaac (Ex Machina, Star Wars, X-Men), forteller Paul at han elsker ham for den han er. Uansett om han er den utvalgte

Nedenfor ser du Dune-traileren.

Timothée er godt fornøyd med å få rollen.

– Det som var umiddelbart appellerende med Paul, var at man i en detaljert historie hvor en verden bygges i så stor skala har en protagonist som er på en slags reise som en antihelt, sier han til Vanity Fair.

Suverene Oscar Isaac er snart klar som Moon Knight: Hvem er det?

Oscar Isaac som Duke Leto Atreides i Dune (Warner Bros.)

Oscar Isaac som faren til Paul – Duke Leto Atreides – i Dune (Warner Bros.)

Vi får også se blant andre svenske Stellan Skarsgård (Chernobyl) som Baron Vladimir Harkonnen. Samt, hold på hatten…

Josh Brolin (alias selveste Thanos), Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), David Dastmalchian (DC-serien The Flash), Sharon Duncan-Brewster (Top Boy og ikke minst stemmen til Catherine Hunter i FIFA 17-19), Stephen McKinley Henderson (Halle Berry-Netflix-filmen Bruised, nylig aktuell i den fascinerende, stilige sci-fi-thriller-serien Devs) og den taiwanske veteranen Chang Chen (Crouching Tiger, Hidden Dragon).

Dune, som fikk premieren sin utsatt til oktober 2021 grunnet COVID-19, startet innspillingen i mars 2019. De avsluttet filmingen på beliggenhet (location) i Norge fem måneder senere. Nærmere bestemt Stad i Vestland.

Timmy gir en ørliten teaser fra helikopteret i Norge:

David Lynch-versjonen fra 1984, hvor han ikke følger romanen så nøye, ble en dyr, slaktet kalkun. Men den blir av mange i dag – selvfølgelig – sett på som en kultfilm.

Regissør Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Arrival) har sannsynligvis mer hell. Fransk-kanadieren var dog uheldig når det kom til lanseringen av filmen, som han laget først og fremst med kinovisning i tankene. Mot sin vilje må han la Warner Bros. slippe filmen rett på streaming hos HBO Max samtidig med kinopremieren.

Dune-regissøren skrev et sint, åpent brev som avsluttes med «lenge leve kinoen!»: Les her

HBO lager også tv-serien Dune: The Sisterhood med showrunner Diane Ademu-John. Hun har blant annet jobbet med seriene The Vampire Diaries, The Originals, The Haunting of Bly Manor og Empire.

Lettbeint nytt: Har Zendaya fått seg kjæreste? Ser slik ut <3

Nyeste saker fra 730.no

Les mer