Hopp til hovedinnhold
Kenya Grace er på vei oppover (Instagram/kenyabush)

Kenya Grace danker ut Taylor Swift og Doja Cat

Kenya Grace er allerede den 113 mest avspilte artisten i verden på Spotify.

Bangeren «Strangers» suser opp på 3. plass på UK #1. Med det danker Kenya ut Doja Cat, Drake og Taylor Swift.

Men hvem er egentlig det britiske stjerneskuddet som begynte å promotere låtene sine for snaue tre måneder siden?

I slutten av juli begynte Kenya Grace (født i 98) å promotere låten «Strangers» på TikTok-kontoen hennes. Klippet ble spilt av 11 000 00 ganger.

(Instagram/kenyagrace)

En drøy uke etter slipp nådde «Strangers» nr. 1 på de britiske topplistene. Låten ble skrevet og produsert av Kenya selv på soverommet hennes tidligere i år. Med det blir det Southampton-baserte stjerneskuddet den andre kvinnelige artisten til å gå nummer 1 med en låt fremført og produsert på egen hånd. 

Les også: Kate Bush gjør sitt første intervju på seks år

På Leicester square (Instagram/kenyagrace)

Kate Bush tok imidlertid rekorden først i 1985 med «Running Up That Hill», som fikk en enorm oppblomstring i 2022 takket være fjerde sesong av Stranger Things.

Singelen «Strangers» kaprer også tronen til Doja Cats djevelske nye prosjekt Scarlet, med «Paint the Town Red» i spissen – (Agora Hills blir forresten sovet på.)

«Strangers» er en lettvint låt med en eterisk poplyd og varm beat som sitter godt i ørene. Kenya imponerer med pustende vokaler à la Tove Lo. Selv forteller 25-åringen at hun ser opp til kunstnere som Charli XCX, Banks og nykommer PinkPantheress.

Musikken til Kenya bærer også preg av elektropop. Sangeren forteller til Vogue at hun ble svært inspirert av rave-scenen i England. 

–  Du tar inn så mye når du er tenåring. Det fikk meg virkelig til å forelske meg i festscenen – det gode og de dårlige. Bildet av å gå inn i klubben har svidd seg fast i hjernen min: å komme dit; gå ut til røykeområdet; det er så fine bilder. Det er innprentet i sjelen min.

På topplistene akkompagneres Kenya av landskvinnen Tyla, som nylig ble den første artisten fra Sør-Afrika til å nå 10 millioner månedlige Spotify-lyttere. 21-åringens smash «Water» debuterer på 67. plass på Billboard Hot 100 i USA og på 28. plass på VG-lista i Norge. Hennes første TV-talkshow ble Bianca Ingrosso i Stockholm. 

Kanskje vi kan få Kenya til Norge snart? 

Les også: Nå satser The Weeknd på hun her 🍒🌟🇪🇹

Les mer