P3s nye prinsesser

2. mar 2010 kl. 00:00
EN LITEN «JENTEINVASJON»: KRINKENS NYE KVINNER (JETON KACANIKU)

– Silje og jeg har lenge snakket om å lage podkaster, og så skjer dette, hviner en svett Christine Dancke fornøyd til 730 på telefonen fra en Elixia-treningssal.

Den spretne DJ-en og hennes blonde partner Silje Larsen Borgan tar over P3 hver lørdag klokken 20:00 med programmet Silje & Christine.

– Vi er dødsglade for at selveste (P3-musikksjef) Borch Bugge har troa på oss, og veldig fornøyde med at vi kan spille akkurat så variert som vi ønsker. Vi håper selvsagt at folk vil lytte, danse og kjøre bil med oss via radioen.

Hennes partner Silje forteller at de gleder seg til å levere lytterne musikk som får det til å «rykke litt i foten og krible litt ekstra i magen».

– Vi skal jobbe hardt for å gjøre dem fornøyde, og ikke minst forsøke å gjøre vår forgjenger Pia stolt. Å kombinere musikk med arbeid er en drøm for oss begge, så nå er vi strålende fornøyde – og gleder oss til å lære om og leke med radioformatet.
Se også: Gutten etter dem: – Soleklart den beste
Den nevnte musikksjefen Mats Borch Bugge er naturligvis også happy.   – Silje og Christine kombinerer sjangerløs energi og en teft for nye hits på helt eget vis. Med Norges mest fremadstormende DJs bak spillerne, vil P3 sørge for den heftigste festen hver lørdag.
Men tilbake til jentene. Hvorfor er det så få kvinnelige DJ-er og skihoppere?

– Haha, hvorfor er det så få menn som er treningsinstruktører? Spør Harald Eia. Eller vent, jeg er også sosiolog. Det er den miljødelen av arv og miljø, tror jeg. Men når det er sagt tror jeg jenters teft for dansefot kan være minst like egnet til å fylle dansegulvet som en mannlig DJ, sier Dancke bestemt.

Silje, kan du nevne fem artister vi sannsynligvis får høre på lørdag?
– Eh, Young Jeezy… Robyn… Goldfrapp… The Knife… og kanskje Kartellen.
Se også: – Vi har veldig pene venninner