Øyvind og Marshall booster seg

28. mai 2009 kl. 00:00
FORTSATT RELEVANT (AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)
Eksponering i beste TV2-sendetid har ikke skadet Øyvind «Vinni» Sauvik og Paperboys’ popularitet, men som Oppegård-gutten selv sier, salgssuksessen til ««Lonesome Traveller» har nok også litt å gjøre med selve låten.

Etter å ha debutert på 1. plass på VG-lista har singelen uansett nå solgt over 10 000 eks og er dermed platina, forteller musikkselskapet Bonnier i en pressemelding.

Trioen, som utenom Vinni Vagabond består av DJ Pope Dawg og Anders Møller, skal etter planen ut med Paperboys’ neste album i august.

Deres fire forrige har solgt over 100 000 eks, og gruppen har hatt 12 singler på VG-lista og vunnet tre Spellemannpriser.

I USA er det en annen voksen rapringrev som også nyter oppsving etter mange års pause.

Lanseringen av Eminems comebackalbum Relapse og singlene i forkant har truffet spikeren på hodet overalt i verden, og på Slim Shadys viktige hjemmebane var det 608 000 amerikanere som kjøpte platen den første uken.

Dette kvalifiserer selvsagt til 1. plassen, hans femte #1 på rad. Ingen album har blitt kjøpt av så mange i USA på én uke så langt i år.

(Hans kolleger Busta Rhymes, Method Man & Redman, Sheek Louch og Freeway, som alle slapp album samme uke, fikk ikke like mye kjærlighet fra publikum. De fire platene ble kjøpt av under 150 000 amerikanere – tilsammen.)

Les også: Eminem seksuelt misbrukt?

I Norge har Detroit-rapperen også fortsatt mange fans. På grunn av for tidlig salg i enkelte butikker, snek Relapse seg inn nederst på VG-lista samme uken som det kom, men etter den første offisielle salgsuken rykker settet rett til topps.

Universal i Norge forteller 730.no at Eminem solgte til norsk albumplatina (15 000 eks) etter kun noen dager, og at over 20 000 nordmenn allerede har kjøpt utgivelsen.

«We Made You» er nummer 6 i Norge. Hans fem seneste plater har alle vært i topp 3 på VG-lista.

Mer Eminem, musikk, videoer og nyhetsbrev her.

Marshall hos Englands radiosvar på Tommy Tee: