Hopp til hovedinnhold
(HÅVARD JØRSTAD)

Øyafestivalen dag 2

(HÅVARD JØRSTAD)


Folk så hakket mer fornøyd ut i går, enn på den klissvåte onsdagen. Det var varmt og godt og The xx headlinet. Så det var ikke så rart, egentlig.

Mattips: Kylling shawarma sandwich fra Vippa. 120 kroner er dog litt stivt, men det var omtrent verdt det.

Young Sigrid er foreløpig mest kjent for sin fenomenale banger «Don’t Kill My Vibe», men jaggu har den nye Ålesund-superstjernen allerede jobbet seg opp en knallkatalog.

Dette fikk vi servert som popperler på en snor med karisma, stemmeprakt, innlevelse og swag på flik.


Apropos, her er gårsdagens vakreste øyeblikk:

Gøya ❤️

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Tarjei, Siggen OG Marcus & Martinus-spinner. Internettet er offisielt knekt.


Det var seff taco-tvillingene selv som påpekte det:

Dronningen av Vestkysten (og resten av landet for øvrig) er sååååååååå bra. Herregud. Dette er fjerde gang vi står helt framme på Gabrielle-konsert denne sommeren og vi angrer ikke på noe.

Ooffff – Eg sverger det tok fyr i meg i går 😭🔥 // 📸@krookstagram

Et innlegg delt av Gabrielle – Artist & Frøken (@hondergabrielle)


32-åringen er så enormt rå live at det er få som kan måle seg. Det var så stappfullt i Sirkusteltet at folk stod utenfor og danset.

Ikke mange norske artister klarer å vekke engasjement i like stor skala. Til og med normcore-folket hylte med på den moderne nyklassikeren «Ring meg». Absolutt alle elsker Gabrielle, og de som sier noe annet lyver og forguder henne i smug.


(HÅVARD JØRSTAD)

En ordknapp John Olav Nilsen måtte kjempe om oppmerksomheten mot headliner The xx. Den tungt tatoverte bergenseren sa bokstavlig talt ikke et eneste ord på scenen, men klarte likevel å fylle opp Sirkusteltet med det som kunne krype og gå av emigrerte vestlendinger.

Gjengen er byttet ut med Nordsjøen, men ellers er mye som før. Sterke følelser og flipping av ordspill kommer på rekke og rad, og til tross for «nytt» band (tre-ish medlemmer er byttet ut) bød John Olav på et raust utvalg Gjengen-favoritter.

Fikk du ikke klump i halsen av «Hull i himmelen» eller «Diamanter & kirsebær» må du ta en legesjekk asap.

Da de var ferdig med siste låt, ti minutter før tiden, stod det en håpefull folkemengde igjen. Til ingen nytte. Det bli ingen encore. De kunne med fordel ha rundet av med «Ti ganger tusen». Bare nevner det.


ROMY ROCKET EGET MERCH (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Å oppleve The xx i skumringen av en nydelig augustaften er noe vi unner absolutt alle. Dette er din daglige påminnelse om at du ikke lytter nok til The xx.

Vi lurer på om de store speilene på scenen reflekterer tittelen på deres seneste album, I See You. Som de har fortalt at handler om å se alle i publikum. Eller så synes de bare at det ser kult ut. For det gjorde det.


JAMIE SMITH, ALIAS JAMIE XX (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Siden trioens musikalske uttrykk kanskje ikke er det lykkeligste, er det lett å anta at scenetilværelsen ville være noe kald. Trekløveret er ikke tyggegummi-glade, men de er sinnssykt søte og koselige. De prater mye mellom låtene og man får lyst til å være venner med dem.

Det er 7 år siden de gjestet Øya sist, noe de prater varmt om. Britene takket for at de ble invitert tilbake til Oslo, som de bare har hyggelige minner fra <333

Setlisten var ganske perfekt og det var kult å høre de nye låtene live. «Dangerous», «Say Something Loving» og «On Hold» har allerede rukket å bli favoritter. Iaf for oss. Et av (mange) høydepunkt var da Romy gjorde «Performance» solo.


KANSKJE IKKE SÅ OVERRASKENDE, MEN OLIVER ER DIOR-MODELL (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)

Vakre Oliver fortalte at han er lei av å dedisere låter til folk i forhold. «Fiction» gikk derfor ut til alle enslige. De med kjærester får uansett nok oppmerksomhet fra hverandre. Han kan også melde at han er singel. (Heeeeeeeisann.)

Stemningen på Amfiet var veldig fin. Kun et par skrotnisser snakket med utestemme under de roligste partiene, men ikke nok til at det ødela opplevelsen.


Se lykkelige festivalfolk i Tøyenparken – første bildedose fra Håvard Jørstad:

Ny festivaldag, nytt bilde av Marlon Langeland

Rema 1000-ambassadør og hockeyhertug Mats Zuccarello

John Olav Nilsen & Nordsjøen

Jamie xx koser seg med knappene sine


Resten av bildene er knipset av Alvin Santos Tjernshaugen:


Sampha 

Norske, men LA-baserte Gerard Taylor alias Jerry Folk

Makeupartist Hibo Musa <3

Mac DeMarco sa «what the fuck» mange ganger 

Den kanadiske spøkefuglen spotten en spinner blant publikum: «verden har kanskje glemt spinnere, men det har ikke jeg»

Fyren og spinneren fikk være med opp på scenen, og ble der i to låter. Mac snurret spinneren på hodet til vedkommende.

27-åringen hintet også til om noen damer ville være med ham hjem.
Ønskereprise: 

Se også: Alt fra første dag på Øya

Nyeste saker fra 730.no

Les mer