Hopp til hovedinnhold
GJENNOMFØRT FESTIVALSTIL (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)

Øyafestivalen dag 1

GJENNOMFØRT FESTIVALSTIL (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Det er like godt som det er vondt å gå inn i sommerens nest siste festivaluke. På vei mot Tøyenparken i går fikk vi krigstilbakeblikk fra Bergenfest. Det er faktisk helt sjukt hvor mye det pøste ned.


Observasjoner:


En iPhone i en sølepytt, folk med sneakers satt på ryggen til de med støvler over gjørmen, bæreposer på føttene, teltduk som poncho, ikke-lenger-så-hvite Yeezys (vi krysser fingrene for at de er kjøpt fra eBay), samt mang en festivalgjenger som burde ha omfavnet gorpcore
mer enn Coachella-realness.


Første konsert ut var Beth Ditto i Sirkus-teltet. Gud er god, for det høljet ned utenfor. 36-åringen er like artigpetra som hun er flink. Mellom låtene kom hun med tørre vitser og spøkte med at hun kom unna med å si «tusen tack» både i Sverige og i Norge. Og påpekte at hun er en ignorant amerikaner.

Mor spilte låter fra sitt nye album Fake Sugar og The Gossip-favoritter fra midten av 2007. «Standing in the Way of Control» er like kul i dag som den var for 10 år siden.QUAVO AKA HAN FRA MIGOS SOM GJESTER ALLE POP- OG RAPLÅTER I 2017 (ALVIN SANTOS TJERNSHAUGEN)


Salute til Øya for å ha booket både hip-hop-superheltene Migos og rapverdens mest eksentriske stjerne Young Thug til Norge for første gang.


På samme samme dag.


Og best av alt: De kom!!!

Young Thug tok ut Migos 💯🌹❤️😭 #Øyafestivalen

Et innlegg delt av 730.no (@730no)


Quavo, Offset og Takeoff var en smule slitne, men klarte likevel å sette Amfiet på hodet. Med norsk flagg og jovial metaforisk narkoallsang.


Skyhøye Young Thug var hakket mer engasjert – til tross for fin og fjern – og fikk våte nordmenn i Sirkus-teltet tørre + svette.


Publikum ble ekstra lit da Thug overrasket med Quavo på vidunderlige «Pick Up the Phone», fulgt av Migos’ «Bad and Boujee»-bonus. Kokkelimonke.cum!*LANA DEL REGN-ORDSPILL* (HÅVARD JØRSTAD)


Lana Del Rey tok med en god miks av nytt og gammelt på sitt tredje norgesbesøk. Sjukt nok droppet den LA-baserte New York-sangeren «Summertime Sadness» til fordel for låter kun blodfansen kan, men det var jevnt over et vakkert sett.


Blant de kliss nye
Lust for Life-sporene funket både «Cherry», «Change» og «Love» utmerket live, og mange felte tårer under de litt eldre nyklassikerne «Ride» og «Video Games». Ryktene om at mor ikke kan synge må begraves en gang for alle.

Høydepunktet kom dog under «Born to Die».

Lana gikk ned for å hilse på de kliss våte tilhengerne første rad, slik hun alltid gjør. Hulkende gutter og jenter fikk både kyss, klemmer og autografer, og 32-åringen tok seg god tid til å prate med de aller mest entusiastiske.


Se video: 

Lana del Raus 😭 Se mye mer på Snap og Insta-story 💞 #lanaldelrey #øyafestivalen #øya

Et innlegg delt av 730.no (@730no)Og apropos prating – til tross for lavmælte låter snakket Lana mellom alle sporene. Den ydmyke stjernen var takknemlig for at mange hadde tatt turen til tross for at himmelen hadde åpnet seg, og lovet å komme tilbake snart.


VI HÅPER DU MENER DET, LANS <3 Se regntungt bildedryss fra Øya dag 1 – først via den ydmyke kjekkasen Håvard Jørstad:

Resten av bildene er signert stjernegutt Alvin Santos Tjernshaugen:

Ingen festival uten godgutten Marlon Langeland <$

Migos burde reposte disse bildene

Festivalgjenger som sikkert er glad for neste års emoji-slipp 

Fletter og camo gjelder fortsatt 

Sony-kjekkas 

Young Thug var både proff og sjarmtroll

Detroit-rapperen Danny Brown er kjent for sine energiske shows, og Øya ble intet unntak

36 år gammel, og spiller konsert som 22. Spyttetøyet på flik – og med ny liten afro


Tnååå <3


Se også: Hun her bør du få med deg på Øya på fredag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer