Hopp til hovedinnhold
Tenk at dette var lov (Alvin Santos for 730.no)

Øyafestivalen 2021 er offisielt avlyst

Øyafestivalen deler triste nyheter fredag morgen.

I en pressemelding bekrefter daglig leder Tonje Kaada at det ikke blir noen festival på Tøyen i år heller.

«Vi vet at dere har gledet dere til Øya 2021. Det har vi også. Derfor er det tungt å måtte fortelle at vi nå har tatt avgjørelsen om å ikke arrangere festival i år. Vi har de siste månedene holdt fast i håpet om at det ville bli mulig å gjennomføre, men ser at det ikke går.», står det i pressemeldingen.

Kulturminister Abid Raja har fortsatt ikke presentert planen for sommerens arrangementer.

Det er forventet at avklaringen kommer innen midten av mai.

Likevel avlyser Øyafestivalen allerede nå.

Festivalsjefen sier at selv et «best case»-scenario for sommeren ikke vil være forenelig med det Øyafestivalen står for.

«Det føles som et lite mareritt å måtte avlyse Øyafestivalen for andre år på rad. Vårt største ønske det siste året har vært å få samle artister, publikum, festivalarbeidere, frivillige og samarbeidspartnere til en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, men det blir ikke mulig med de rammene som myndighetene la fram denne uka. Det er knyttet for mye usikkerhet til rammene som foreligger, og selv ikke «best case scenario» med 5.000 mennesker er forenelig med den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for. Vi har dermed ikke noe annet valg enn å innse at det heller ikke blir Øya i 2021. Selv om vi er lei oss er det en lettelse å kunne komme med en avklaring til alle som har ventet på det. Nå er det bare til å brette opp ermene og starte på nytt, igjen. Vi er allerede i gang med planleggingen av 2022 og lover dere tidenes festivalcomeback i Tøyenparken 10. – 13. august 2022!», skriver daglig leder Tonje Kaada.

Har du festivalpass til 2020 eller 2021? Da kan du enten få pengene refundert, eller overføre billetten til 2022.

Mer informasjon om refusjon og overføring kommer senere.

Billettsalget til Øya 2022 starter 18. mai klokken 09:00!

Snart slippes også de første artistene for neste års festival.

Se også: Topp 11 norske låter som kom i dag

Nyeste saker fra 730.no

Les mer