Hopp til hovedinnhold

– Overrasket meg selv

– Seriøst? Så kult!

Amina Sewali har ennå ikke hørt sin debutsingel «One More Digit» på radio, men synes det er stas at vi gjør det ofte.

Den Uganda-fødte singer-songwriteren fra Sinsen i Oslo kom til Norge med moren sin som 3-åring, bestemte seg for å bli musiker da hun så Sister Act 2 med Whoopi Goldberg og tenåringen Lauryn Hill to år senere.

Etterhvert lærte hun å spille gitar, trommer og piano, og veldig kort fortalt gjør 20-åringen nå ferdig sitt debutalbum for Warner Music, med hjelp fra Even «Magnet« Johansen og Børge Fjordheim.

– Først jobbet jeg med noen andre produsenter uten helt å få til noe jeg likte, men med Even og Børge var det love at first sight.

Oj, så hyggelig…

– Haha, nei, altså music at first sight! Vi klikket med en gang, og de hjalp meg utvikle min egen sound, la til endel krydder og fikk det beste ut av meg, forteller den forbløffende blide Amina.

– Jeg er overrasket over meg selv, haha, på en positivt måte.

Resultatet beskrives som skranglete pop med elementer fra soul, R&B, rock og jazz, og på inspirasjonslisten har hun Billie Holiday, Nina Simone og India.Arie.

– Det er mange norske artister jeg også liker, for eksempel Ingrid Olava og Maria Mena. Men hvis jeg skal danse så blir det kanskje heller Rihanna.

Den første singelen «One More Digit», som blant annet spilles på P3, kan du sjekke ut hos Warner og MySpace.

– Nå skal jeg sette på radioen for å se om jeg hører den! Mamma kommer til å bli ekstra stolt.

Fun fact 1: Amina er med i dokumentarfilmen «99% ærlig» og NRK-serien «Glatte gater» med gruppen Forente Minoriteter. Fun fact 2: I dag fikk hun seg Twitter. Slå følge med henne – og følg 730 her.
Singelen kan lastes ned hos Platekompaniet fra 22. februar, og hos iTunes og resten fra 8. mars.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer