Hopp til hovedinnhold
Du bør sjekke ut Percy Jackson and the Olympians på Disney+ (Disney)

Percy Jackson and the Olympians sesong 2 er i gang

Percy Jackson har god grunn til å være munter.

Oppdatert 31. januar: Medskaper Dan Shotz forteller til Variety at sesong 2 av Percy Jackson and the Olympians gjør store fremskritt. 

– Det er en bevissthet hos alle at etterspørselen tyder på at vi nok ikke bør slutte å lage den, forteller Dan.

Vanligvis venter TV-serieskapere til de får et grønt lys av produksjonsselskapet. Percy Jackson and the Olympians har imidlertid overgått alle forventninger og forent en stor fanbase via Disney+ og Hulu

Les hvorfor noen tvilte på TV-seriens suksess nedenfor.

Den nye TV-serien har nemlig satt en ny rekord med svimlende 13.3 millioner seere i løpet av de første seks dagene på luften via Disney+ og Hulu.

Fortellingen om halvguden befinner seg i godt selskap med blant annet sesong 2 av Loki og The Bear, samt sesong 3 av Only Murders in the Building. Dog var det ikke et gitt at TV-serien ville gjøre det bra.

I fjor kom nyheten som varmet lesehestenes hjerter: Percy Jackson er tilbake. I form av en TV-serie via Disney+ og Hulu. Resultatet ble Percy Jackson and The Olympians som – ifølge streamingtjenesten – har overgått alle forventninger.

Til sammenligning ble sesong 2 av Loki sett 10.9 millioner ganger i løpet av de første tre dagene på streamingtjenesten, mens The Mandaloria-spin-off-serien Ahsoka landet på 14 millioner seere i løpet av den første premiereuken. 

Percy Jackson and the Olympians er dermed blant de fem mest sette sesongpremierene på både Hulu og Disney. 

I fjor ble alle naturligvis nysgjerrige på hvem som skulle spille den hellige treenighet alias Percy, Annabeth og Grover, men da rollebesetningen ble annonsert rant begeret over for enkelte brukere på X.

14 år gamle Leah Jeffries ble bombardert med hatkommentarer da det ble annonsert at hun skulle spille vidunderbarnet Annabeth Chase (Disney)

Noen fake fans mente det var skivebom å la Leah Jeffries (født i 09) spille Annabeth ettersom hudfargen hennes ikke samsvarer med den opprinnelige karakteren som beskrives i novelleserien til Rick Riordan. I de første filmene spilles Annabeth av Alexandra Daddario fra Baywatch-rebooten med Zac Efron, San Andreas, Texas Chainshaw 3D (2013) og White Lotus. 

Forfatter og skaper av Percy Jackson fant seg ikke i dette og tok kjapt til bloggen sin for å dele hva han mente om saken.

Mannen bak Percy Jackson (Barnesandnobles)

«Dette innlegget er spesielt for de som har et problem med rollebesetningen av Leah Jeffries som Annabeth Chase. Det er synd at slike innlegg må skrives … Leah bringer så mye energi og entusiasme til denne rollen, så mye av Annabeths styrke. Hun vil være et forbilde for nye generasjoner, jenter som vil se i henne hva slags helt de selv ønsker å være.» 

________________________________________________________________________________________________________

Les også: Ta en titt på Disneys mest voldelige serie

________________________________________________________________________________________________________

En velsignelse fra Rick var dog ikke nok for nettrollene.

I et intervju med Variety forteller Rick at å caste Leah er å være trofast til franchisens budskap om mangfoldighet. Rick ønsket å fortelle en historie om at det er greit å være annerledes – noe sønnen hans måtte lære seg under oppveksten.

Walker Scobell som sønnen til Zevs, Percy Jackson, Leah Jeffries som Annabeth Chase og Aryan Simhadri som Grover Underwood (Disney)

«Sønnen min slet med dysleksi og ADHD, og ​​hadde det forferdelig på skolen. Det eneste han elsket var gresk mytologi. Som lærer visste jeg mye om dette. Så jeg begynte å fortelle ham historier fra de greske mytene, og da jeg gikk tom for de gamle tingene, fant jeg opp en moderne gutt som heter Percy Jackson. Som –  i likhet med min sønn –  har ADHD og dysleksi, og finner ut av det.»

________________________________________________________________________________________________________

Les også: Det populære spillet blir nå til storfilm

________________________________________________________________________________________________________

Percy Jackson and the Olympians er ikke helt som andre reboots.

I denne omgang får nemlig Rick Riordan en finger med i spillet, som en kreativ rådgiver av slags. Mange tenker at forfattere er involvert i filmatiseringen av bøkene sine, men det stemmer ikke alltid.

Halvguden Percy Jackson møter på nye og gamle utfordringer i TV-serien (Disney)

 

«20 år senere var det viktig at jeg så på franchisen igjen med friske øyne og sørget for at historien snakket til alle barn. Og at alle kunne se på denne serien og se seg selv. Den er inkluderende nok til at alle kan være helter – det er tross alt derfor jeg skrev boken i utgangspunktet. Sønnen min –  på grunn av lærevansker – følte seg som en outsider. Dette var min måte å si: ‘Det er greit. Forskjell er en styrke. Du kommer til å ha det bra. Og du hører hjemme i denne verden.»

Hvem hakker løk 🥹

Tilbakemeldingene på Percy Jackson er så langt overveldende positive – til Rick og fansens fornøyelse.

Sjekk ut noen av reaksjonene så langt.

Det er ekstra stas at Percy Jackson and the Olympians nå gjør det bra ettersom streiken i Hollywood forhindret de unge skuespillerne fra å promotere TV-serien. 

Percy Jackson and the Olympians kan streames på Disney+ og Hulu nå. 

Les også: 6 BookTok-favoritter som bør filmatiseres 

 

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer