Hopp til hovedinnhold
Ousu Leigh AWAY bts by Last_Abdi-39
Se videoen til Ousu Leigh nedenfor! (@last_abdi / GR:OW)

Ousu Leigh: – Vi ønsket å gjøre noe som var litt ekstremt

Ousu Leigh er endelig klar med videoen til «Away» – se premieren her!

Det har gått tre år siden 22 år gamle Ousu Leigh debuterte med singelen «Notice»,.

Siden da har den tidligere musikkfotografen blant annet sluppet en rekke flotte utgivelser, vært finalist i Urørtfinalen 2019 og jobbet med Thrust; en Grammy-vinnende produsent.

Som for de fleste artister bød 2020 på utfordringer for Ousu. Sangeren fra Sofienberg i Oslo så på den ufrivillige fritiden som en mulighet til å utvikle lydbildet sitt i en ny retning.

Ousu lener seg mindre mot sangene som definerte starten på karrieren hans, og strekker seg nå mot musikk der han blant annet introduserer oss for sine afrikanske røtter.

Allerede i mai slapp han singelen «Away», hvor han fortsetter det gode samarbeidet med produsent Pacify (aka PVCIFY) og gav oss en hard og bouncy låt.

Nå har godbiten endelig fått en musikkvideo.

Regien er ved Ousu selv og den unge ringreven Abdi Junior.

Se videopremieren til Ousu Leigh – «Away» via YLTV:

Hei, Ousu! Lenge siden sist. Hvordan har sommeren din vært?

– Hey! Sommeren min har vært veldig bra, har fått tatt meg en liten ferie til Hellas, brukt mye av tiden med familie og venner, og ikke minst jobbet med musikken, så alt i alt har jeg hatt det fint!

Vi la vår elsk på «Away» før sommeren, hva gjør at videoen kommer først nå?

– Musikkvideoen ble jo filmet etter at låta var ute, og vi ville sørge for at videoen ble så bra som mulig når den først kom ut, så vi holdt på den litt for å finpusse så vi kunne føle oss helt fornøyde.

– Vi ønsket også å gi musikkvideoen sitt «eget moment», så da passet det seg fint å slippe den nå!

(@last_abdi / GR:OW)

Ikke sant! Du står jo selv for regi, sammen med Abdi, så fortell oss; hva er tanken bak den?

– Ja, jeg liker å være involvert i alt det visuelle rundt musikken min! Vi ønsket å gjøre noe som var litt ekstremt og som virkelig gjorde at seeren sitter igjen med et sterkt inntrykk, og derfor bestemte vi oss for å skape en musikkvideo som føles litt som en liten kortfilm.

– Jeg føler musikkvideo-gamet i Norge har blitt mye bedre de siste årene, spesielt innenfor Hip Hop, men det kan bli litt ensformig til tider, og det trenger at flere tenker utenfor boksen og pusher grensene!

Vi føler La Flame hadde passet på en remix. Er du enig?

– Hadde ikke vært dumt det! Må bare få Kylie til å bumpe sangene mine på Snapchat først, så er jeg ett steg nærmere 😂

Krysser fingrene! Hvem drømmer du om å gå i studio med?

– Ouff, jeg tror Wizkid og Rema fra Nigeria er to artister jeg hadde stoooorkost meg med i studio! Jeg kan se for meg at de har det skikkelig gøy i studio når de lager musikk, og energien utstråles gjennom musikken, så det er en prosess jeg hadde digga å vært med på!

Når får vi noe nytt fra deg? Vi venter i spenning.

– Jeg har en ny singel som kommer veldig snart, og jeg gleder meg veldig til å slippe den fordi det er en låt som skiller seg litt ut fra det jeg har sluppet tidligere. Be on the lookout! 👀

Ousu er dyktig både foran og bak kamera (@last_abdi/GR:OW)

Du er flink til å passe på at norske produsenter får shine. Hvem sover vi på?

– Jaja det er viktig, vi må løfte hverandre for at kulturen skal vokse! De er ikke nødvendigvis slept on, men Sondre og PVCIFY kan aldri få nok shine!

Noen artister vi burde følge med på også?

– William (Gamborg) slapp en jævlig fin singel tidligere i år som jeg har bumpa mye i sommer, så jeg gleder meg til å høre mer fra han! Darkowa er også en artist som jeg mener bringer noe helt nytt til det norske musikklandskapet!

Se også: Nalo feirer kjærligheten <3 Se videopremiere!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer