– Oslos svar på Empire State Building

14. sep 2012 kl. 00:00
BLOD I BAMSEN (JETON KACANIKU/MTG)
BLOD I BAMSEN (JETON KACANIKU/MTG)

Undergrunnsrockerne Yoga Fire døde egentlig da medlemmet Dansken trakk seg, men fikk nytt liv da Benjamin Helstad (Kongen av Bastøy) steppet inn som vokalist. Takk og pris.

Sjekk ut det gjenfødte bandets nye video nedenfor praten med Alis.

Singelen «Oslo Plaza» kan man høre/laste ned her:Hvorfor «Oslo Plaza»?

– Låta handler om en som rømmer til Oslo. Når toget stopper på Oslo S blir synet av Oslo Plaza et symbol på den nyvunnede friheten. For ungdom i distriktene bllir vel ofte Oslo regnet som Klondyke. Men det blir vel ikke supervellykka for alle…

Har dere noen morsomme historier om/minner fra Oslo Plaza?

– Vårt forhold til Plaza er litt søtt. Sammenligna med skyskrapere i resten av verden er den en vits, men i Norge er den liksom Empire State Building. Beste minne er vel etter en Spellemansspris da vi fikk lov til å skifte på hotellkjøkkenet og smuglet ut to kasser Bollinger Champagne da vi gikk.

Oslo Plaza rimer på Myrna Braza. Og Wasa. Hvem er mest fire – knekkebrød eller Myrna?

– Knekkebrød er digg, men hun Myrna er jo ikke så verst heller… Kanskje man kan lage en sandwich?

Whoa. Gode spørsmål får gode svar.
Driver noen av dere forresten med yoga?

– Vi vurderte det etter å ha sett Sting skryte at han kan elske med kona i ti timer hver dag pga sine yoga-skills. Men da måtte vi jo starta å NAV’e alle mann og sikkert lagt ned bandet, så vi droppa det.

Hvem av dere er egentlig den kjekkeste?

– Apollo er den kjekkeste, men temmelig ond. Benjamin den snilleste.
Doktoren den klokeste. Alis er den tøffeste og Tåka er den største.

Hva er det neste for Yoga Fire?

– Boot camp før Rockefeller. Vi skal spille der lille juleaften og legger oss i hardtrening. Det blir helvetesuke, utmarsj, taktisk trening og graving av fettfeller. Så er det litt igjen før plata er ferdig. Vokal mangler på et par spor, før hele herligheten skal mikses og mastres.


Videoen til «Oslo Plaza» har dessverre (nesten) ikke med de kjekke gutta, men har blitt en finurlig affære via lobotom og b1tph0enix:


Se også: Mjukt/sjukt: Upassende (?) barneyoga (video)