Hopp til hovedinnhold
NICADA GOT NEXT? (OLAV STUBBERUD)

Oslo-gutten Nicada signert i USA

NICADA GOT NEXT? (OLAV STUBBERUD)

Etter fullførte musikkstudier i England, signerte Adam van den Berg (<$) til den norske labelen Toothfairy (CLMD, Coucheron, Nils Noa), hvor han nå skriver og produserer musikk for fullt under navnet Nicada.

Selv om han fortsatt er ukjent: 25-åringen har allerede imponert amerikanske Atlantic, som nå slipper hans offisielle remix av «Skinny Love» til den britiske tenåringen Birdy. Hør premieren nedenfor.

Oslo-gutten forteller 730 at han fikk tilbudet via sin manager Martin Schilde, og
tenkte det var en god mulighet til å få en fot innenfor et bra label.

– Både managementet til Birdy samt Atlantic digga det så alt klaffet. Remixen er også spor nr. 1 på Atlantics Miami 2014-compilation-album, noe som jeg synes er veldig gøy, sier Nicada til 730.


Fortsetter nedenfor.

YOUNG BIRDY (WARNER)


Amerikanske Big Beat likte nordmannens musikk så mye at de signerte ham og slipper hans offisielle debutsingel i sommer.

– Da jeg hørte Nicaca for første gang, så ble jeg imponert over hans evne til å skape interessante melodier og bruke dem på en kreativ og effektfull måte, sier Matt Engelman fra Big Beat/Atlantic til 730.

– Man blir dratt inn i musikken fordi den er vakker og har dybde, med et rikt og unikt særpreg. Han skaper en sound istedenfor å herme etter andre. Nicaca er en viktig artist å følge med på i musikkbransjen.

«Skinny Love» er en coverlåt av Bon Iver, som Birdy fikk fremføre hos Ellen DeGeneres, samt fikk den synkronisert i seriene The Vampire Diaries og Being Human. Singelen ble en topp 20-hit i England.


Her er premieren på offisielle norske remixen til Nicada, som nå blir utgitt over hele verden:Litt annen norsk sound: Broiler «Get Drunk» feat. Hollywood-rappere

Nyeste saker fra 730.no

Les mer