Hopp til hovedinnhold
(MTG )

Oslo-gutt på sjekker’n i Tanzania

(MTG )

Rex er latinsk for konge, men det er også navnet på en Oslo-artist. Norske Rex, som har familie fra Nigeria, tar oss nå fra den kalde våren i Norge til varme Tanzania via sin nye singel og video «Africa», som du kan se nedenfor intervjuet.

Rex, går «Africa» ut til landet kontinentet eller jenta i videoen eller begge deler?

– Afrika blir brukt som metafor for denne jenta jeg har en greie for. Jeg fant aldri ut hva hun het så jeg kalte henne for Africa. Hun er jo mørk… Africa er vakkert så jeg blir ikke overrasket hvis folk som hører låta tror jeg snakker om selve kontinentet. De har muligheten til å velge selv.

Hva skiller Tanzania fra andre afrikanske land?

– Før jeg dro til Tanzania for å skyte videoen hadde jeg hørt og sett masse fint fra landet. Folka der er superhyggelige og maten der består av veldig mye kjøtt. I love meat. Når det ble snakk om å ha videoshoot i Afrika var Tanzania førstevalget, og jeg er fornøyd med resultatet.

Hvis man drar på ferie til Tanzania, hva burde man sjekke ut?

– Nå var jeg kun der i noen få dager og mesteparten av tiden gikk til å skyte video, men det jeg fikk sett av Dar es Salaam var utrolig vakkert. Dyreparken, med en 150 år gammel skilpadde og løver med fire ganger så stort hode som mitt, anbefales å sjekke ut.

Stort hode sier du?

– Ja, jeg har et stort hode.

Hva burde man passe seg for i Tanzania?

– Det var ikke mye jeg følte at jeg måtte passe meg for, folk var ekstremt hyggelig og landet er ganske fredelig. Men Afrika er Afrika, folk er on their hustle 24/7 så man må være litt på vakt. Å lure folk for penger er noe de kan der nede. Spis eller bli spist, hehe.

Har du vurdert å gjøre en låt med ganske så afrikanske Akon?

– Den tanken har slått meg et par ganger, har 730 hook-up’en?

Nja, men vi kjenner Stella Mwangi, som er kompis med Akon… Hvem er forresten hottest i Afrika? Rex eller Stella?

– Stella tar den lett. Hun dama har vært on her Africa grind en stund og det lønner seg virker det som, siden hun er på farta hele tiden. Se på Instagram… Jeg skjønte at Stella var stor i Afrika da jeg så henne på tv mens jeg var på ferie i Nigeria for tre uker siden, Big up! Men Afrika skal ikke sove på meg heller, EATV (East African Television) har sagt ja til å sette nettopp denne videoen i rotasjon der nede, so we coming.

Du rapper «turn off the lights let me get to work, sit back relax while I eat dessert, while I eat dessert, sit back relax while I eat dessert, while I eat dessert» …. er det en dessert fra Tanzania som du kan anbefale?

– Jeg var nok litt for feig til å prøve ut nye desserter der nede… Jeg ville ikke ha dårlig mage på settet, så jeg holdt meg til det jeg er vant til å spise…. IS!

Hvis du skulle servert en jente i Norge en sexy dessert, hva ville du disket opp med?


Jenter er som regel glad i sjokolade så det hadde blitt sjokoladefondant eller jordbær dekket med sjokoladekrem. Haha, nå vet jeg hva venninnene mine kommer til å kreve fra nå av…

Hvis du kunne velge tre norske kjendissjenter å servere dessert til, hvem ville du valgt?

– Mette Marit hun virker som en spennende dame å møte. Adelen er en kul og talentful jente, hun fortjener dessert.

Adelen….?

– Ja. Men nei, ikke tenk koffert nå… Og så Anne Kat Hærland. Syk kul humor på den dame og jeg tror hun hadde likt desserten min…

Apropos kjendisjenter… Etter videoen dukker plutselig Aylar opp som bartender, ville hun kunne få dessert?

– Alle skal få, er det noen som sier… Jeg har aldri møtt Aylar før men vi kan sikkert bli enig om noe. Middag først?

Vi ønsker Rex lykke til med alt. I mellomtiden, bli med han på kjærlighetstur til Tanzania her:

Videoen er laget av Christopher Perez, mens låten er produsert av Simen Fjeld.
 
Ikke apropos Aylar, men se Rex i video med Paradise Hotel-gladjenta Noor Kamil alias Norelle her.


Se også: Gåsehud: AFRICA for NORWAY (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer