Oscar-vinners mor og bror drept

25. okt 2008 kl. 00:00
JENNIFER HUDSON (SONY BMG)

Sangeren Jennifer Hudsons mor Darnell Donnerson (57) og bror Jason Hudson (29) ble funnet skutt og drept i familiens hus i Chicago fredag ettermiddag. De ble funnet av Jennifers søster Julia Hudson.

Ifølge Chicago Tribune ser det ut til å være en familietragedie, ettersom Hudsons syv år gamle nevø Julian King har forsvunnet. Politiet tror han kan være med sin far, William Bafour, som tidligere var gift med Julia Hudson, og som soner en betinget straff for drapsforsøk.

Naboene hørte skudd om morgenen, men varslet ikke politiet, trolig fordi det ofte er skyting i nabolaget. Ofrene ble funnet om ettermiddagen.

Videoen til Jennifer Hudsons nye norsk-produserte hit:


Det ble bare 7. plass på Jennifer Hudson da hun var med på amerikanske Idol i 2003, men det var 70 000 påmeldte sangere til seriens tredje sesong. I etterkant kan man si at hun nesten vant likevel. 27-åringen fikk i alle fall en Oscar, for sin rolle i Dreamgirls. (En innsats som dramatiske tunger mener parkerer filmens hovedperson Beyoncé.) Tidligere har ingen realityseriedeltakere vunnet denne gullstatuetten.

I september slapp hun sitt debutalbum, ledet av den første singelen “Spotlight”, produsert av Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen fra Stargate. Stjernesangeren har fått bidrag fra en rekke andre store bransjefolk, blant andre Timbaland, John Legend, Akon, C. Tricky Stewart og R. Kelly.

Denne uken rykket “Spotlight” opp til #1 på Billboards urbane radioliste i USA, med Ne-Yos “Miss Independent” på #2, også produsert av Stargate. Hudsons singel er på førsteplass på radiolisten i England, Stargates tredje britiske radiotopplassering i år.

Jennifer Hudson er den første kvinnelige afrikansk-amerikanske sangeren som har prydet forsiden av amerikanske Vogue, et blad som startet i 1892.