Hopp til hovedinnhold
Driftig norsk 19-åring (Skjermbilde, Kielfilm)

Norsk videopremiere: Oscar (19) fra Tønsberg er nada uten deg

Rett ut av Vestfold!

Tønsberg-gutten Oscar Almquist alias Oscar A har laget musikk siden 15-årsalderen, og både skriver, rapper, synger og produserer – i tillegg til å spille instrumenter som piano, saksofon og klarinett.

Nå er multitalentet klar med musikkvideoen til sin ferske singel «Nada». Se premiere nederst i saken.

På «Nada» låner Horten-produsenten Kristian Dørum godt fra stemningen til Drakes «God’s Plan», men resultatet er i stedet en ren kjærlighetslåt – krydret med bittelitt fleksing.

Handler «Nada» om noen i ditt eget liv, Oscar? 

– Da jeg skrev låten, tenkte jeg vel ikke egentlig på noen spesielle. I etterkant ser jeg at innholdet i teksten egentlig kan passe bra til hvordan kjæresten min og jeg fant tonen, hahah 😅 Så det kan vel trekkes en parallell til livet mitt, skriver Oscar til 730.

«Nada» er et samarbeid med music management-studenter på Rena som jobber med en A&R-oppgave. (Brennhett studietips til deg som vil jobbe med musikk!)

Oscar A har blant annet varmet opp for artister som Cezinando, som han trekker frem som et av flere norske forbilder. 

– Cezinando er sinnsykt dyktig, og helt klart en artist jeg ser opp til når det gjelder bruk av tekst og virkemidler. Der er han jo et geni! Tilstedeværelsen hans på scenen er også noe jeg har tatt litt inspirasjon fra. Det å varme opp for han var dritkult, det ga meg en skikkelig boost resten av den sommeren!

– Kan heller ikke unngå å nevne Lido, forståelsen hans for harmonikk og melodikk er kanskje noe av det sykeste som finnes akkurat nå. Jeg blir også veldig motivert av gutta fra Nora Collective, blant annet Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio.

– Allikevel er Sebastian Zalo helt klart på toppen, måten han gjør ting på er sinnsykt fett. Og dansinga hans er vill!

Fortsetter nedenfor

View this post on Instagram

et av fjorårets beste øyeblikk; oppvarming for @cezinando i Foynhagen 🌟

A post shared by Oscar A (@oscaralmquist) on

Oscar, det er mange som prøver å slå gjennom i din sjanger. Hva gjør deg unik? 

– Jeg vil helt klart kalle meg selv en kreativ person, og det kommer veldig godt med. Samtidig er jeg ikke redd for å blande uttrykk, og jeg lager det jeg synes høres kult ut. Om man kombinerer det med personlige tekster som er godt gjennomført får man egentlig meg.

– Tekst er helt klart en av mine sterke sider, og det å kunne skrive personlig så folk kan relatere seg til det utnytter jeg når jeg lager musikk. Særegne melodier i vokal og særpreg i beatsene er også noe jeg bruker for å skille meg ut.

Hva er drømmen din? 

– Som artist hadde det vært veldig moro å få til et samarbeid med en av de mer erfarne. Ser veldig opp til Unge Ferrari, Philip Emilio, Isah, Sebastian Zalo og Turab, så å få til noe med en av de hadde vært utrolig kult.

– Det å spille på festivaler og ha turnéer rundt omkring virker også veldig gøy! Ikke minst det å føle man gleder andre med musikken.

– Kort oppsummert: målet er å komme opp på nivået til mine forbilder en dag, og på veien dit er det bare å spille masse, gi ut masse låter og ha det kult.

Se premiere på videoen til «Nada» via regissør Kjartan Kielberg Øvreås:

PS: 730.no skal skrive om enda flere usignerte artister i tiden fremover <$

Send en mail til [email protected] med emnefeltet «ULTRALYD» hvis du har musikk du vil vise til resten av Norge. Legg ved lenke til låt(er)/video og forteller kort om deg selv, gjerne også planene i tiden fremover.

Se også: Ikke sov på Oslo-gutten Daniel Obede (17)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer