Hopp til hovedinnhold
will smith academy awards condemns review chris rock
Will Smith gråter i takketalen når han vinner sin første Oscar-pris, kort tid etter at han klappet til Chris Rock (skjermbilde ABC)

Will Smith sier beklager til Chris Rock

Will Smith sier sorry til Chris Rock.


OPPDATERT: Veteranen Jim Carrey er skuffet over Oscar-publikumet, og han synes det er skammelig at de gir Will Smith stående applaus kort tid etter at han slår Chris Rock. Se utdrag fra intervjuet hans med Gayle King på CBS. – Hollywood har ingen ryggrad:


Noen timer etter at Oscar-gjengen Academy of Motion Picture Arts and Sciences fordømmer filmstjernen, sier han beklager til Chris Rock via et innlegg på Instagram.

Les innlegget nedenfor.

(Getty)

 «Vold i alle dens former er giftig og ødeleggende. Min oppførsel under gårsdagens Oscar-utdeling var uakseptabel og utilgivelig. Vitser på min bekostning er en del av jobben, men en vits om Jadas medisinske tilstand var for mye for meg å bære, og jeg reagerte følelsesmessig.» 

«Jeg vil be om offentlig om unnskyldning til deg, Chris. Jeg gikk over grensen og det var feil av meg. Jeg er flau, og handlingene mine var ikke en indikasjon på mannen jeg ønsker å være. Det er ikke plass for vold i en verden av kjærlighet og vennlighet.» 

«Jeg vil også be Akademiet, produsentene av showet, alle deltakerne og alle som ser på rundt om i verdenen om unnskyldning. Jeg vil be om unnskyldning til Williams-familien og min King Richard-familie. Jeg angrer dypt på at oppførselen min har flekket det som ellers har vært en fantastisk reise for oss alle. Jeg er et pågående arbeid.» 

will smith apology chris rock 1will smith apology chris rock 1

Jada Pinkett Smith har alopecia, som gir hårtap. Et par dager før Oscar-showet postet 50-åringen en TikTok-video hvor hun forteller at hun «ikke bryr [seg] om hva folk synes om dette skallede hodet [sitt]».

Men hun likte ikke G.I. Jane 2-vitsen til Chris Rock. (En vits som ikke skal ha vært i manuset til komikeren. Han skal angivelig ikke ha visst at hun har alopecia. Hadde vitsen vært en del av manuset og stått på teleprompteren, ville noen Oscar-produsenter sannsynligvis ha sjekket med Chris om han visste om sykdommen.)

Jada Pinkett Smith GI Jane bald hair chris rock

G.I. Jane (Hollywood Pictures)

Kanskje Jada Pinkett Smith fortsatt er sur på vitsen som Chris Rock tok da han var Oscar-vert i 2016

Will Smith – og Lupita Nyong’o – ler av G.I. Jane-vitsen til Chris Rock. Men Jadas ansikt viser at hun ikke synes det er morsomt. Det er da Will tar en brå 180.

Oscar-akademiet fikk altså en TV-sending som den 95 år lange Academy Awards-historien aldri har sett maken til.

I en kort pressemelding mandag kveld skriver arrangøren at de ser alvorlig på hendelsen hvor Will Smith klapper til Chris Rock på scenen.

De utelukker ikke konsekvenser.

«Akademiet fordømmer handlingene til Mr. Smith på gårsdagens show», skriver Academy of Motion Picture Arts and Sciences i en pressemeldingen.

«Vi har offisielt startet en formell gjennomgang av hendelsen og vil undersøke ytterligere handlinger og konsekvenser i samsvar med våre vedtekter og standarder for oppførsel og lover i California.»

Will Smith går opp på scenen etter at Chris Rock tar en vits om frisyren til Jada Pinkett Smith:

Se innslaget – som mange først trodde var planlagt

Etterpå roper han «keep my wife’s name out your fuckin’ mouth!» to ganger.

94th Annual Academy Awards - Arrivals

Will Smith og Jada Pinkett Smith ankommer Academy Awards 2022 (David Livingston/Getty)

Snaue to timer etter sendingen kom Oscar-akademiet med en kort uttalelse hvor de også skriver at Will Smiths oppførsel er uakseptabel, uten å nevne navnet hans.

«Akademiet tolererer ikke vold av noen form», skriver Oscar-komitéen.

«I kveld er vi glade for å feire våre 94. Oscar-vinnere, som fortjener dette øyeblikket av anerkjennelse fra sine jevnaldrende og filmelskere rundt om i verdenen.»

53 år gamle Will Smith har ventet halve livet sitt på å vinne Oscar, og nå klarte han det for første gang. Han mottar prisen noen minutter etter hendelsen, og han gråter under takketalen: Se utdrag av talen til Will Smith her

Her er nattens Oscar-vinnere (og de nominerte som ikke vant)

Veteranens biografiske filmen King Richard fikk mange bra anmeldelser, men fikk laber respons på kino i USA og Norge. I vårt kongerike debuterte den på 18. plass på kinotoppen: Les mer

Etter Oscar-seremonien var Will Smith i god form på etterfesten til Vanity Fair, hvor han danser og rapper til «Gettin’ Jiggy With It» med statuetten i hånden:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Chris Rock var på Oscar-festen til Madonna-manageren Guy Oseary. Komikeren skal ikke ha visst at Jada Pinkett Smith har alopecia. Han og Will skal ikke ha snakket sammen etter prisutdelingen.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer