Hopp til hovedinnhold
BUSY SIGNAL PÅ NOTTING HILL-KARNEVAL (ERIK KRISTENSEN)

Opptatt fyr loaded med materiale

Busy Signal er i manges øyne den mest talentfulle deejayen (altså toasteren, i motsetning til sangeren – ikke disc jockey) Jamaica har å by på.

Det som i hvertfall er sikkert er at siden han slo ned som ei bombe i 2005 med «Step Out», «Born & Grow» og «Not Going Down» så har han levert som ingen andre ( joda, men det er BARE Movado som er større).

Busy Signal tenker nærmest som en rapper, og er vel den dancehallartisten som historisk sett har lagt seg mest flid i tekstene sine. En låt som «Story To Tell» oser av Slick Rick-inspirasjon, og «These Are The Days» er minst like bra skrevet som hvilken som helst Nas-låt.

Siden sist sommer, da han slapp nevnte «These» har han til og med steppet opp produktiviteten og aggresiviteten sin et par hakk. I følge produsentene i Daseca setter han i snitt sammen en låt om dagen. Da snakker vi 2pac/Biggie-kreativitet.

I forfjor kom debutalbumet Step Out, og nå følger han opp med nr. 2 (eller 3, blir det vel, i følge han, som er kjent for catchphrasen «Testing 1, 3, mi nah test 2»).

Skiva heter Loaded og slippes 9. september over hele verden. Busy har hits galore, noe som var tydelig under hans show på Rampage/BBC-scena på Notting Hill Carnival. Siste go’låta heter «Tic Toc», og under ser du en pen bunke hits som alle er henta fra albumet.

«The Days»


«Jail»


«Pon Di Edge»


«Tic Toc»


LONDON-SNUT I HUSET (ERIK KRISTENSEN)

Flere norske festbilder fra karnevalet.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer