Hopp til hovedinnhold
Narnia reboot Netflix Greta Gerwig The Chronicles of Narnia
Nå blir det nye Narnia-filmer på Netflix (Disney)

The Chronicles of Narnia: Netflix skaffer Greta Gerwig som regissør

Fra Barbie til The Chronicles of Narnia.

I 2018 annonserte Netflix at de hadde signert en avtale med The C.S. Lewis Company – forfatteren bak den suksessfulle bokserien The Chronicles of Narnia (1950 til 1956).

Nå får de Barbie-regissøren Greta Gerwig med seg på laget.

Til The New Yorker forteller blant annet Gretas agent at hun vil bevege seg videre fra de mindre dramafilmene hun er kjent for, som for eksempel Lady Bird og Little Women. Ønsket hennes er dog ikke å bli den største kvinnelige regissøren, men en av de største som regisserer for store studioer.

Ifølge avisen skal hun både skrive og regissere minst to nye Narnia-filmer for Netflix.

Dette er en del av streaminggigantens langsiktige plan om å gi nytt liv til The Chronicles of Narnia-serien via både filmer og TV-serier.

Fantasy-serien består av syv bøker, men det er uvisst hvilken historie Netflix velger å begynne med. Det er heller ikke avklart hvilke som i så fall blir TV-serier og hvilke som blir filmer.

Georgie Henley som Lucy Pevensie, Anna Popplewell som Susan Pevensie, Liam Neeson har stemmen til løven Aslan, William Moseley som Peter Pevensie og Skandar Keynes som Edmund Pevensie (Disney)

The Chronicles of Narnia har blitt adaptert til skjermen ved flere anledninger. Tidligst i 1979 som en animert serie, etterfulgt av miniserien The Silver Chair som ble vist på BBC i 1990.

Mest kjent er nok dog den Disney-produserte adaptasjonen med Andrew Adamson som regissør. Denne startet i 2005 med The Lion the Witch and the Wardrobe. Eller Løven, heksa og klesskapet, som den heter på godt norsk.

Etter denne fikk vi Prins Caspian i 2008 og Reisen til det ytterste hav i 2010, som filmseriens siste.

Ben Barnes i Shadow and Bone (Netflix)

Se også: Shadow and Bone kan få spin-off-serie

Skuespillerne kjent fra filmene er blant andre Ben Barnes (Shadow and Bone), Will Poulter (Midsommar, The Bear) og Anna Popplewell (Reign).

I andre roller fikk vi for øvrig se Peter Dinklage (Game of Thrones), Tilda Swinton (Constantine) og James McAvoy (Split, Glass).

Greta Gerwig har ennå ikke startet på manuskriptet til de nye Narnia-filmene. Derfor er det heller ikke avklart hvem som skal ta på seg rollene som de folkekjære karakterene.

Se også: 10 nye Disney-remakes du kan glede (eller grue?) deg til

Les mer