Hopp til hovedinnhold
EWAN SKAL SPILLE SØNNEN MED SHINING SOM VOKSEN (WARNER BROS.)

Oppfølgeren til Stephen Kings klassiker har fått hovedrolleinnehaver

EWAN SKAL SPILLE SØNNEN MED SHINING SOM VOKSEN (WARNER BROS.)
Anmeldere og Stephen King ga filmatiseringen av The Shining, alias Ondskapens hotell på norsk (The Hotel of Evil:), tommelen ned. Men i etterkant er den av mange sett på som en av de beste skrekkfilmene noensinne.

I januar ble ryktene bekreftet; 1980-filmen får sin første oppfølger; 
Doctor Sleep. Nå skal forfatteren ifølge Variety ha godkjent Ewan McGregor som hovedrolleinnehaver.
Regissøren er Mike Flanagan, som i fjor filmatiserte Stephen King-romanen Gerald’s Game for Netflix. Filmen har 93 prosent hos Rotten Tomatoes

Rollen som alkoholisert vaktmester på Overlook Hotel i nedsnødde Wyoming er nesten filmhistorisk, takket være en heltent Jack Nicholson. Med like ikoniske Stanley Kubrick som regissør, manusforfatter og produsent.
(Dette er dog hans eneste film til å ikke bli Oscar-nominert, men det ble pussig nok Razzie-nominasjon for verste regissør. Han klippet selv filmen ned 24 minutter for det europeiske markedet.)
Fortsetter nedenfor. 
JACK NICHOLSON SOM VAKTMESTER JACK ANNO 1980 (WARNER BROS.)

Den 47 år gamle skotten skal spille en voksen utgave av sønnen Danny Torrance, som fortsatt har paranormale evner («shining»). I likhet med faren sin er han alkoholiker, som etter flere års rundreising setter snuten hjem for å bli edru. Men når han slutter å drikke, blir de synske evnene sterkere…

DANNY SOM UNG I ORIGINALEN (WARNER BROS.)

Gyseren er basert på oppfølgeren Doctor Sleep; Stephen Kings 50. roman, som tok førsteplassen på The New York Times-salgslisten i 2013.

Filmen har vært planlagt i flere år, men ingen våget å finansiere den. Dette forandret seg da 
It ble en suksess. Warner Bros. har også en tredje film, Overlook Hotel, på blokken, som blir en forløper til originalen.

I 1997 kom miniserien
The Shining, hvor Jack spilles av Steven Weber (13 Reasons Why, NCIS: New Orleans).

Ewan McGregor er kjent for blant annet filmene
Trainspotting 1, 2, Star Wars: Episode I-III og TV-serien FargoI sommer er Ewan klar i Disneys Ole Brum-spinoff Christopher Robin, hvor han har hovedrollen.

Se også: Sommerens norske blockbuster Skjelvet har fått ny, heftig trailer: Se Oslo rase sammen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer