Hopp til hovedinnhold

(OPPDATERT) Fake «The Fox» gruser Ylvis

MISVISENDE NOK? COVERET TIL FAKE-ASS «THE FOX» (REMIX ME)

Hvem som helst kan lage coverversjoner av låter, og selv om mesteparten av pengene går til dem som har skrevet låten, er det big business å gi ut «hyllester» og karaokeversjoner og lignende, ufattelig irriterende møl.

I løpet av de siste timene har en god del nordmenn gått på en smell mens de jaktet på Ylvis’ «The Fox» hos iTunes. Låten kom som kjent tilbake til Apple-butikken i går kveld (Ylvis lenker til 730-saken og sier at den var utsolgt), men selv om den lå hos iTunes, så tok det mange timer før «The Fox» dukket opp når man søkte.

Istedet kom en sur instrumentalversjon med navnet «The Fox (YouTube Version)», som selvfølgelig lyder fristende, spesielt med DEN musikkvideoen.

Dette er dog en versjon fra en artisten ved navnet Remix Me – ikke bergensernes originale «The Fox»…
Resultatet er at «piratversjonen» i skrivende stund er på 3. plass hos iTunes i Norge, mens den ordentlige låten ikke er inne i topp 200. Situasjonen snur seg trolig snart, men i mellomtiden humrer denne Remix Me-karateren – som er lur som en rev – hele veien til banken.

En representant for Warner i Norge ville ikke kommentere saken, men stemmen hans i telefonen var litt trist.

 
 
OPPDATERT: Den ekte versjonen av låten rykket i ettermiddag opp til førsteplassen. I skrivende stund holder dog dusteversjonen koken på 4. plass.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer