Advertisement

Ooh-la-LAR$!

13. aug 2012 kl. 00:00

SERTIFISERT SUPERSTJERNE (ERIK FIVE GUNNERUD VIA CANON 5D MK III)

For mange var nok torsdagen Øyafestivalens kirsebær på toppen: Alle hjerter små og store gledet seg noe grasalt til å se Frank Ocean for første gang på en norsk konsertscene, og selv om følsomme far angivelig sprang på ramma etter 15 minutter på scenen så innfridde en annen urban musikkprins på Øyas andre dag noe til de grader.
 
Etter at A$AP Rocky rappet oppå sine egne låter (all vokalen på teip, lism – greit/teit) inntok Bergens flotteste sextett Sjøsiden i Middelalderparken og gjorde det soleklart at hvis noen fortjener dollartegn i navnet sitt så er det Lar$ Vaular. Til tonene av Anand Chetty-produserte «Aldri for pen for pønk» (alias norsk hip-hops «Purple Rain»,) ankom 27-åringen scenen sammen med sin faste hype man/backup-rapper Girson, Datarock-trommis Tarjei Strøm, nevnte Anand på keys, Ungdomsskulen-bassist Frode Kvinge Flatland og A-Lagets Store P som DJ.
 
Og det ble kjapt klart at dette var en av Lars’ aller mest ekstravagante og storslagne konsertproduksjoner til dags dato, med fullt lazershow, fette tight settliste, og råflotte gjester som sin flotte fetter Sondre Lerche på superlåta «Øynene lukket», og singelaktuelle John Olav Nilsen på gåsehudnummeret «Som i en siste dans». Selv om den artsy Islandsskrulla Björk ble emo og ba Hordalands-heltene skru ned lyden i løpet av hennes duse sett på Engascenen 200 meter lenger bort i vannkanten, skortet det hverken på stemning eller energi fra Lars og crewet hans.
 
Sertifisert helt om natten/dagen – og nå også torsdags kveld:
 

#SKYHØY5(000)
 
Se også: Øyafestivalen dag 2 (bilder)