Hopp til hovedinnhold

OMGP! #1: Margaret Berger

STOPP PRESSEN! MARGARET BERGER UTRYDNINGSTRUET NORSK POP (JULIA NAGLESTED)

 
Det pleide å være dritgøy, så ble det himla kleint, og nå er det stilig igjen: Norske MGP har bydd på mange gullkorn for både ører og øyne gjennom årene, men anno 2013 har sangkonkurransen fått en såpass raus renessanse at selv din mest kredible favorittartist trygler om å få delta. 
 
– Pleeeease, Per Sundnes! Værsåværså snill! – sier Professor Anarad og Biosphere, lsm. (Nesten.)
 
HVERTFALL: Et slikt massivt momentum kan ei oversées når man tar stolthet i å være først på ballen når det kommer til norsk popnytt (wink!). Så fram mot finalen vil vi jevnlig ta for oss et (nøye utvalgt) bidrag vi føler fortjener spalteplass.
 
Navnet på spalten? #OMGP, vel! 
 
Første ut: Margaret Berger! 
 
Låt: «Feed You My Love»

Ført i pennen av: Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson

Les vår prat med Margaret her, og hør smakebit på hennes «Feed You My Love» nederst i saken.

Hvorfor MGP?

– Hvorfor ikke? Låten og timingen var
perfekt akkurat nå. Pluss at folk tror jo at du ikke eksisterer lenger
hvis du ikke er på tv, så det kan være greit å titte frem fra barteby
innimellom.

Hvorfor denne låten?

– Fordi det er den første låten noen andre har skrevet og foreslått at jeg skulle synge, som jeg virkelig hadde lyst til å gjøre til min. Den snek seg inn i hjertet mitt ved tredje lytt.

Forsøkte du å gjøre låten litt slik Karin gjør den?

– Ja, hun har jo så utrolig kult uttrykk og vokal som matchet låten utrolig godt, så jeg prøvde å herme henne så godt jeg kunne. Etterpå sa alle at jeg hadde vært veldig flink til å gjøre den til min, så jeg var tydeligvis ikke så flink til det.

Hva er planene for 2013?

– Jeg skal i hvert fall få gitt ut noen låter etter denne som har måttet vente i kø på grunn av MGP. Gleder meg til å vise de frem! De er skikkelig, skikkelig bra nemlig.

(Fortsetter under bildet av Margaret og låtskriver Robin.)

(AXEL TIDEMANN)

730 hollererte også på teamet bak godlåta: 

Hvorfor heter dere Machopsycho?

– Det er fra en gammel spøk vi hadde nå vi spilte i band til sammen, det er en «state of mind» når du ikke bryr deg om hva andre synes og bare går din egen vei.

Er det lov for hotte produsenter å være med i MGP?

– Ja! Selvfølgelig er det lov, det er bare musikk og det er ikke noe forskjell på «hotte» eller «ikke-hotte» produsenter. Vi er alle musikknerder. Gutta og jentene som ennå ikke har fått en hit, men som ennå bare sitter på rommet og spiller er minst like gode. Det er dét som er Machopsycho. Gjør din sak og tro på deg selv. Ingen er bedre enn deg, vi bare gjør og hører saker på ulike måter. Jeg vet at det sitter folk på ymse gutterom rundt omkring i Norge som egentlig er mye «hottere» enn oss.

Dere har gjort flere låter med store stjerner? Hvilke av låtene deres liker dere best?

– Den som jeg liker best er «Bad Influence» som var med på Pinks forrige plate. Hun åpnet hele turnéen med den og det var veldig fett å se. «Stupid Girls» var også bra for den hadde et bra budskap; Det synes i alle fall Pink. Hun sa «guys, we changed the world with that song». Og mente da at jenter fikk være litt tøffe de også, og ikke bare være som glansbilder uten egne meninger.

Hva synes dere dere Margaret Berger tilfører deres Karin Park-låt?

– Jeg kan ikke få skrytt nok av Margaret! Det er hun som gjør hele låten til hva den er, og jeg forstår virkelig hvorfor Karin Park så veldig gjerne ønsket Margaret på denne. Hun tilfører, lengsel, kjærlighet, styrke, sprøhet og personlighet med sin herlige og spesielle personlighet, sin utstråling, sin veldig bra stemme og sin profesjonalitet.  Jeg bor i Sverige og jeg kjente ikke til Margaret så godt, men Line, søsteren min som bor i Brønnøysund, og Karin selv var begge helt ekstatiske over å få Margaret til å synge låta. Da hun kom i studioet vårt i Gøteborg så ble vi helt knocked out. Vi tente stearinlys, fikset bra stemning, spilte inn sangen og hun skapte en ubeskrivelig magi i studio. Det er når man opplever stunder som dét, og når man får jobbe med artister som Margaret at man virkelig forstår hvor heldig man er som får ha musikk som yrke.

HØR SMAKEBIT AV «FEED YOU MY LOVE» HER OG/ELLER LAST NED HER:


Se også: Viril video fra OMGP-Carina: – Kjæresten min er fin og naturlig

Nyeste saker fra 730.no

Les mer