Hopp til hovedinnhold

Omer Bhatti og skaperen av Norges første svarte superhelt

 

 
Omer Bhatti kjenner vi best som vår egen lille versjon av Michael Jackson. En kjekk, ung mann med fantastiske «moves» og catchy låter. I tillegg tar han seg godt ut som dommer i Norske Talenter (les; han sjarmerer alle). Josef Yohannes kan vi godt kalle for Tupac-dobbeltgjengeren. Han har opp til flere ganger blitt forvekslet med Tupac Shakur.
Josef Yohannes er skaperen bak Norges eneste svarte superhelt; The Urban Legend. Nå har O-Bee og Donte Jackson slått sammen hodene sine og skapt et nytt tilskudd til tegneserien, nemlig anti-helten The Suburban Myth. 
Så hva skjer egentlig når man blander sammen mini-MJ og Tupac-dobbeltgjenger, pluss en liten dæsj ekte MJ-gener i form av nevøen hans Donte? Jo, da blir det magi. I dette tilfellet har magien to navn; The Urban Legend versus The Suburban Myth. 


Vi tok en koselig prat med gutta rett før jul om tegneserier, damer, musikk og tradisjoner. Alle bilder: Ole Christian Eklund. 

Hei gutter, hvordan ble dere kjent med hverandre?
– Oi, vi har kjent hverandre dødslenge. Vi hang sammen fra vi gikk på ungdomskolen, og spilte blant annet basketball sammen, sier Omer Bhatti og smiler til Josef, som nikker bekreftende. 
Åja, det visste jeg ikke. Hvordan gikk det fra vennskap til tegneseriesamarbeid?
– Omer var faktisk den første jeg viste frem tegneserien min til. Og han ga meg mange kommentarer og trakk frem hva han synes var ekstra kult. Jeg skjønte fort at gutten hadde peiling, forteller Josef.

Han legger til at han var utrolig spent på hva Omer syntes om The Urban Legend. 

– Jeg har alltid elsket tegneserier, jeg er en tegneserie-fanatiker. Rommet mitt er fullt av actionfigurer og tegneserier. Jeg synes det var utrolig spennende med en norsk tegneserie med svart superhelt. 
Hvordan ble The Suburban Myth til? 
 – Først og fremst tenkte jeg at jeg ikke ville gjøre dette halvveis, siden jeg fikk en så stor og kul mulighet, sier Omer før han begynner å forklare hvordan karakteren hans ble til. 
– Jeg har forsøkt å skape en menneskelig figur med inspirasjon fra blanet annet Bruce Lee, og jeg har brukt deler av min egen personlighet for å få det til. Også spurte jeg jo Donte Jackson, en nær venn av meg, om han ville være med på å skape en karakter. 
Donte Jackson er Michael Jacksons nevø, ikke sant?
– Ja, det stemmer. Han er enda bedre enn meg på tegneserier. Så vi satte oss ned sammen for å finne ut av hvordan Suburban Myth skulle være. 
 
Fortsetter under

Men karakteren, han er ikke snill?
– Nei, han er egentlig en bad guy. Eller han vil være snill, og redde folk og sånn – men han har litt feil intensjoner. Så han vil fjerne Urban Legend, sånn at han kan ta over.
På hvilken måte ligner han på deg?
– Måten han ser ut på. Fargene. Rødt og svart, det grafiske, sier Omer og tenker litt før han fortsetter. 
– Også er han glad i damer! Det er jeg også. 

Både jeg, Josef og Omer ler. Og det er tydelig at Josef kan bekrefte at Omer er glad i damer. 
– Jeg har alltid sagt, og ser for meg, at når Urban Legend og Suburban Myth møtes, så er det som om jeg og Omer møtes, skyter Josef inn. 
Omer tar opp tråden og fortsetter å lete etter likheter mellom Omer og tegneseriefiguren han har skapt.  

– Vi har litt lik kropp!
Josef ler, og Omer blir nødt til å le han også. 
– Greit da, han er litt bedre enn meg da, han er større.  
Er du enig i det Omer sier eller, Josef?
– Ja, jeg er veldig enig!
Omer kommer plutselig på at Suburban Myth er en sterkere og mer polert utgave av Urban Legend. Josef virker litt nølende, men går så vidt med på det når Omer legger til at Suburban har en svakhet; han er ustabil.
– Men han har masse penger så han kan kjøpe masse freshe klær og bra utstyr, sier Omer Bhatti med klar stemme. 

– Mens min Urban Legend er jo en fattiglus, kommenterer Josef. 

Fortsetter under 

Er Urban Legend også glad i damer?
– Jaja, han er veldig glad i damer! Det er de beste skapningene på jorda, sier Josef Yohannes. 
– Man ser i tegneserien at skaperen er glad i damer, kommenterer Omer. 

Nok en gang må vi ta en liten pause for å le fra oss. 
Men Omer, The Suburban Myth han kan ikke danse eller synge eller noe sånt?
– Nei, nei, nei! Ikke i det hele tatt. Men han er veldig stylish, og er glad i kule klær. 
Det blir ikke noe dansing på han i fremtiden heller?
– Nei! Det tror jeg ikke. 
Det er lov å håpe! Kommer dere til å fortsette samarbeidet?
– Jeg håper det, sier begge gutta i kor. 
– Jeg håper at Suburban Myth kan bli litt som The Joker var for Batman, legger Omer til.
 
Fortsetter under klipp fra Filmbonanza på NRK 
 

Men Josef, hvor lenge tror du at du kommer til å holde på med The Urban Legend?
– Jeg har alltid lovet meg selv at den dagen jeg mister passion, eller troen på Urban Legend, så dør han.
Alle tar seg tid til å le av Josef sitt ærlige og usensurerte svar. 
Har du tenkt på hvordan han skal dø?
– Nei. Eller, kanskje det til slutt blir Suburban Myth som dreper han. 
Hvordan begynte det for deg, Josef? Med tanke på det å skrive. 
– Jeg har alltid skrevet mye dikt, og har gitt ut en sånn samlebok med dikt. 
– Også har du lest mye, slenger Omer på.
– Ja, jeg har et bibliotek. Jeg begynte bare å prøve meg frem og skape karakterer, forteller Josef.  

Fortsetter under

Men gutter, hva ønsker dere, dere til jul?
De bruker god tid på å tenke, Omer sa han tenkte på noe han ønsket seg i går, men ser ikke ut til å komme på det umiddelbart. 
– At jeg slår Omer i håndbak, sier Josef bestemt og smilende mens han forteller at det alltid blir likt; de klarer ikke ta hverandre. 
– Jeg ønsker meg beats! Utbryter Omer Bhatti.
Beats?
– Ja, beats! Det er det jeg er på utkikk etter. Sånn at jeg kan skrive litt, og lage musikk. Så riktig type beats, ønsker jeg meg.
Så det kommer noe ny musikk fra deg snart?
– Ja, absolutt! Det kommer noe nytt på nyåret.  

Fortsetter under 

 
Hva skal dere spise på julaften?
– Siden jeg er i Afrika blir det nok Injera, sier Josef og hjelper meg med stavingen. 
– Jeg håper jeg får en god veggis-pizza og masse dessert. 
Husker dere når dere slutta å tro på nissen?
– Da han ikke kom på bursdagen min, sier Josef raskt. 
På bursdagen din?
– Ja, jeg har bursdag 30. desember. Så når han ikke kom på julaften, ga jeg han fem dager. Da han ikke kom på bursdagen min heller, da var vi ferdige!
Hvor gammel var du da, Josef?
– Åtte tror jeg. 
Hva slags musikk hører dere på akkurat nå?
– Sør-Afrikansk hiphop! sier Omer.
Du også eller, Josef?
– Nei, jeg hører på «Love You in The Morning» av Omer Bhatti.
Omer ber han slutte å tulle, men Josef er bestemt på svaret.  
Fortsetter under 

Yndlingsjulesang da, gutter?
– «Santa Clause Is Coming To Town» av Jackson 5, sier Josef.
– «Rockin Around The Christmas Tree«» av Brenda Lee.
En liten godtepose til slutt:

Da Josef og Omer var på tur til Sør-Afrika oppdaget Omer noen fantastiske dansere. De hadde «moves» som selv Omer Bhatti aldri hadde sett maken til. Han tenkte umiddelbart at han var nødt til å få filmet dette. 
Et par dager etter han hadde sett gatedanserne i ghettoen i Soweto, dro han med seg et filmcrew for å finne dansegruppa. Omer innrømmer at han til tider syntes det var litt skummelt i ghettoen. Han kan også røpe at lydmannen ble rana.
Historien ender godt med at Omer Bhatti får en one-take video av den ekstraordinære dansinga. Og en av danserne, som Omer båndet veldig med, ville at han skulle komme tilbake. Det lovet Omer at han skulle. Danseren så på Omer med en alvorlig mine (og litt glimt i øyet) og sa: «If you don’t come back, I will find you and kill you». Bhatti skalv litt i knærne, og tør ikke annet enn å dra tilbake. 

Mer om The Urban Legend via vår 2012-prat her

Se også: Omer Bhatti + Mona Berntsen = god morgen ♥ (VIDEO)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer