Hopp til hovedinnhold
(TERJE ARNTSEN)

– Om noen vil bombe flyet jeg sitter i så hjelper det jævla lite om deodoranten min er i en zip bag

(TERJE ARNTSEN)

I morgen slipper Tromsø-bandet The band called oh (tidligere The band called Oh!) sin første singel på nesten to år. Vi får lov til å vise dem frem allerede i dag, sjekk ut førpremiere via Soundcloud under. 

Vokalist Frode Larsen forteller klokt til 730 hva låten handler om. – «Zip Bags & Airports» handler om langsiktige problemer og kortsiktige løsninger. Det hjelper ikke alltid å poppe viagra om man vil ha ånden ut av flaska, foråsiresånn. Om noen vil bombe flyet jeg sitter i så hjelper det jævla lite om deodoranten min er i en zip bag. Alle de viktige tingene, ikke sant?«Zip Bags & Airports» er produsert av bandet selv sammen med co-produsent/arbeidsnarkoman Poppa Lars– Å jobbe med Poppa kan vel beskrives som en blanding mellom frykt og ærefrykt. Fyren er brutal. Brutalt bra, men steinhard. Som team skal vi være heeeelt unfuckwithable, og da er det ingen som passer bedre enn han, forteller vokalist Frode Larsen. 

FØRPREMIERE: 


Tungtvann-far har selv bare lovord å si om bandet som kaller seg Oh. – TBCO er noe av det mest avslappende og behagelige jeg driver med på jobb – det er som å sitte i en rosa sky, de gode vibrasjonene omfavner oss og det er umulig å ikke bli grepet av stemningen. Da fyrer vi opp røkelsen, tenner lavalampene, setter på te-vannet, demper volumet og går i gang. Sånn circa.– Denne låten var «ferdig» innspilt i Oslo uka før, vi skulle egentlig starte mix – men så ble «noen få ekstra takes» her oppe i Tromsø til at vi spilte inn all vokal på nytt, samt mer gitar og litt skamløs synth fra virtuosen Eirik Fjelde. Kan kaste hva som helst av «ønsker» til ham. Selve mixen var ikke noe hokus pokus, jeg ville selvsagt ha refrenget stort – men generelt er det grei skuring her. De er så flinke, atte. Så lenge jeg ikke bruker for mye distortion på bassen er vi gooood! Kan jeg få gi en s/o til Chris på Propeller for proper mastering?
PASSENDE ARKIVFOTO AV POPPA LARS (NORDALLIANSEN) 

Lyst på mer? Vokalist Frode forteller at det snart kommer mer lyd fra Oh. – Vi lager musikk, vi gjør den ferdig, vi viser den fram. Det er ikke noe hokus pokus her, det er bare musikk. Vi har laget en masse feite greier som vi gleder oss til å vise frem. «Zip Bags» er fra Lesson Two: EP, som kommer ut 13. november. Vi bestemte oss i september om at tiden var inne for ny EP. Vi spilte den inn i oktober, og så kommer den ut i november. 

Stas: «Zip Bags & Airports» blir listet på P3 denne uken. 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer