Hopp til hovedinnhold
Olivia Jade og søsteren Bella snakker ut om universitetsskandalen fra 2019
Det har vært noen tøffe år for disse tre (Frazer Harrison/Getty Images)

Olivia Jade og søsteren Bella snakker ut om universitetsskandalen fra 2019

Olivia og Bella åpner opp i podcast.

Mange husker nok den store universitetsskandalen fra 2019.

FBI avdekket at minst 51 foreldre hadde svindlet barna sine plass på amerikanske eliteuniversiteter siden 2011.

Saken hadde flere profilerte kjeltringer, deriblant Felicity Huffman (Desperate Housewives) og  Full House-stjernen Lori Loughlin.

For sistnevnte gikk skandalen også hardt utover den nokså offentlige datteren Olivia Jade Giannulli.

Den 22 år gamle YouTube-stjernen fikk mildt sagt mye kritikk i etterkant av skandalen, for å virke svært utakknemlig for skoleplassen moren skal ha betalt millioner for.

Hun mistet også en rekke store samarbeidspartnere.

Det ble så mye at Olivia til slutt tok en lang pause fra både YouTube og sosiale medier.

Les mer om universitetsskandalen (som også er blitt Netflix-film) her.

Nå snakker Olivia og søsteren Bella ut om tiden etter skandalen.

Bella og Olivia står sammen i tykt og tynt (Earl Gibson III/Getty Images)

Olivia og Bella synes det var tøft å se hva mediene skrev om Lori.

I den nyeste episoden av Olivias podcast Conversations With Olivia Jade har hun besøk av den ikke like kjente søsteren Bella.

Hun forteller hvordan det var å se moren og søsteren bli hengt ut i media.

– Jeg tror det tøffeste med hele greia var å se hvor forferdelig media var mot både deg og mamma og å faktisk kjenne dere og vite at mamma har det største hjertet, sier Bella.

For Olivia var det hardt å se at Lori på mange måter ble ansiktet utad for skandalen, som involverte en rekke andre foreldre.

– Jeg tror for meg selv om jeg også ble dratt negativt, så påvirket det meg ikke på langt nær så mye som mamma som fikk alt dette kastet på seg. Og jeg tror vi kan snakke om dette, at hun virkelig tok hele greia på ryggen, alene.

– Det er mange mennesker involvert i saken og mange andre foreldre og jeg vet ikke navnet på en annen person, sier Olivia.

Hun forteller videre at det ikke var lett å lese om moren i media.

– Det var frustrerende. Det forårsaket mye sinne inni meg når jeg leste ting om henne. Og jeg synes det er interessant at når jeg leste ting om meg selv så påvirket det meg og jeg brydde meg, men det påvirket meg ikke på samme måte som når jeg leste det om mamma.

Både Lori Loughlin og faren til Olivia og Bella, Mossimo Giannulli, fikk fengselsstraff etter universitetsskandalen (Instagram/oliviajade)

Da det stod på som verst kunne ikke søstrene forlate huset uten at papparazzi ventet utenfor.

Bella forteller at det fra mars til desember stod minst tre biler og ventet utenfor huset hennes.

– Hver gang jeg forlot huset, sekundet du kjører ut av oppkjørselen, er det en bil bokstavelig talt rett bak bilen din. Støtfanger til støtfanger. De er rett bak deg. Gud forby at du må tråkke på bremsene, da er du ferdig. Da havner du i en bilulykke.

Hun forteller også at skandalen gikk utover forholdet til kjæresten hennes, som gjorde det slutt under en uke etter at skandalen ble kjent.

– Det var tøft fordi i tillegg til å ha kjærlighetssorg, håndterte jeg alt annet som foregikk i livene våre. Det var så tidlig på det tidspunktet. Vi fant det ut. Verden fant det ut. Ble dumpet fire dager senere. Det hadde ikke gått en uke engang, forteller Bella.

– Jeg husker at jeg skyldte på meg selv på et tidspunkt fordi jeg husker at da det hele skjedde, snakket jeg med han. Så jeg tenkte «Å, la jeg for mye på han? Skremte jeg han?». Så så jeg tilbake på det, og nei. Jeg gjorde det man gjør når man har en kjæreste og du snakker med de når du er redd og lei deg og ikke vet hva som skjer, legger hun til.

Olivia Jade har tidligere snakket om skandalen på Red Table Talk.

I desember i fjor gjestet Olivia talkshowet til Jada Pinkett Smith, Willow Smith og Jadas mor, Adrienne Banfield-Norris.

Da snakket hun for første gang ut om alt som hadde skjedd.

– Jeg tror det har vært en veldig øyeåpnende opplevelse for meg og situasjon, og selv om det er mye negativitet rundt det og det er mange feil, har det ført til at jeg har et helt annet syn på mange situasjoner, sier Olivia blant annet.

Du kan se hele episoden her:

Se også: Justin Bieber hyller Hailey Bieber på bursdagen på Instagram

Nyeste saker fra 730.no

Les mer