Hopp til hovedinnhold
Rølpen lever! Nå teamer Staysman opp med det unge talentet Ole Hartz (Warner Music)

♫ Ole Hartz og Staysman hyller harryhandel – så gjør COVID-19 comeback…

Ole Hartz og Staysman hyller harryhandel på «Söta bror» 🥰

Den 24 år gamle Vikersund-gutten signerte nylig med Warner Music, og på sin første singel fra sitt nye plateselskap har han med seg ingen ringere enn Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Men samme dag som sangen slippes snur det brått.

Smittetallene er på vei opp igjen, og Norge setter inn nye restriksjoner. 

Plutselig blir det rart å feire åpne svenskegrenser…

Men Ole og Stian holder selvsagt humøret oppe likevel ♡

Hør bangeren her: 

Vi måtte ta en prat med begge gladlaksene i forbindelse med «Söta bror».

Grattis med Warner-signering, Ole! Din første singel er med selveste Stays. Hvordan ble dette samarbeidet til?

Ole: – Tusen takk! Det startet med at jeg sendte inn et halvferdig utkast på «Söta bror» til Warner, dagen etterpå fikk jeg en surrealistisk telefon der de sa «Hei Ole, dette vil vi gjerne gå videre med!» Jeg kastet meg rundt og produserte ferdig låta da jeg visste at karantene-reglene til Sverige kunne bli opphevet når som helst – noe de brått også ble.

– To uker etterpå reiste jeg inn og signerte artistavtale, så pratet vi litt om vi kanskje skulle få med en kjent artist på låta for å toppe den så mye som mulig. Warner foreslo Staysman, og jeg husker jeg tenkte «Wow, først artistavtale og nå kanskje et samarbeid med Staysman? Det her må være en drøm». De pitchet låta for Staysman, han var supergira og woops så ble han med! Tror fortsatt jeg drømmer dog.

Stian, det er vel mange artister som vil jobbe med deg. Hvorfor ble du med på akkurat denne låten?

Staysman: – For det første er jeg jo sterkt påvirket av tematikken i låta. Bor jo i Fredrikstad og harryhandel har jo vært en stor del av hele livet mitt.

– For det andre er Ole en talentfull, ung rølper og jeg har blitt såpass gammel i gamet nå at jeg syns det er stas når ungdommen spør om jeg kan være med på en låt. I filmen Biler 3 (ja, vet sær referanse, men har en seksåring i hus) sier en av de eldre bilene at det første tegnet på at man bør gi seg er når ungdommen ber deg om det. Derfor er det stas at de fortsatt vil ha meg med på ting.

Forsetter nedenfor

Heisann, Ole! (Thor Håkon Ulstad/Warner Music Norway)

Men ting snur fort, og på slippdagen er det plutselig ikke like aktuelt å dra til «Söta bror». Ble det skår i gleden at ting snudde så kjapt?

Ole: – Jeg lever fortsatt på tidenes gledesrus, men det var også veldig trist å lese at koronaen begynte å snu. Vi var også litt uheldige med releasedagen og denne oppblomstringen… Men jeg håper virkelig ting roer seg så fort som mulig så ting kan komme tilbake til normalen!

Ole, hva er din musikalske bakgrunn? Hvor lenge har du drevet med musikk, og hvordan startet du?

Ole: – Jeg startet med musikk da jeg var 6 år, da spilte jeg trommer i korps og hadde pianotimer ved siden av før jeg senere begynte på musikklinjen ved Ringerike VGS. Der hadde jeg gitar som hovedinstrument, piano som bi-instrument og litt sang.

– I 2013 så bestemte jeg meg for å satse som musikkprodusent så jeg kjøpte meg Logic Pro X før jeg begynte på Lyd- og musikkproduksjon ved Noroff Fagskole i Oslo. Årene etter har nesten kun gått til musikkproduksjon på heltid, men det er jo en tøff bransje, så det har ikke vært noen dans på roser. Men jeg håper fortsatt på å kunne leve 100 % av musikken en dag!

Det er ikke lett å lage tidsaktuell musikk. Satt du og ruget på denne i månedsvis, eller ble låten skrevet kjapt da nyheten om åpne svenskegrenser kom?

Ole: – Jeg startet faktisk på denne sangen i november 2019 og hadde som mål å slippe den på våren. Da handlet låten om en helt vanlig harrytur til Sverige, men så kom jo koronaen og jeg skjønte fort at det ville passe utrolig dårlig å slippe en låt som handlet om å krysse landegrensa, og spesielt til Sverige.

– Så det sto mellom å holde den igjen et år, eller å vinkle den mot at vi endelig kunne dra på en etterlengtet tur den dagen karantene-reglene ble opphevet, og det visste jeg ville skje en eller annen gang uansett. Men det ble plutselig litt hastverk den dagen jeg leste i media at det begynte å nærme seg gjenåpning, jeg satt nemlig med noen andre bestillinger jeg måtte ferdigstille før jeg kunne hente frem «Söta bror». Men jeg rakk det i siste liten!

Fortsetter nedenfor

Sola skinner, og det gjør jaggu Ole Hartz også (Thor Håkon Ulstad/Warner Music Norway)

Hva er deres must-haves på harryhandel?

Ole: – Øl, godteri, brus og masse bacon. Nå har jeg flytta for meg selv, så nå står kanskje vaskepulver på lista også…

Staysman: – Brett med Pepsi Max-burker og JAKA HAKKEBØFF (verdens beste boksmat). Før i tida, når inkassogjelda var høy, dro jeg alltid med meg noe billig alkohol også. Den crocodille-pilsen der borte er faktisk veldig allright.

Hvem er deres favoritt-svensker?

Ole: – Zara Larsson og Robert Gustafsson, skulle gjerne produsert en låt for førstnevnte. Kanskje sistnevnte vil være med også?

Staysman: – Det er mange, men velger et par. Gutta i bandet som er Sveriges Plumbo, 2 Blyga Läppar, har jeg blitt veldig glad i, og en av mine favorittinfluencere er svensk. @Sungen666 på Instagram. Helt sjef fyr jeg håper jeg kan lage låt med en dag 🙂

Du har blitt så sprek, Stian! Får du fortsatt lurt inn litt fest og moro?

Staysman: – Altså, grunnen til at jeg trener er for at jeg kan være med på fest og moro med litt bedre samvittighet. Jeg kommer ikke til å gi opp pils til fordel for sånn Nocco-drikke heeeelt enda.

Hvordan har korona påvirket dere?

Ole: – Jeg har vært litt permittert fra hovedjobben og også sittet mye hjemme, som alle andre. Men samtidig så har jeg fått enda mer tid til musikk!

Staysman:  – Hvordan har den IKKE påvirket livet mitt. 40-50 konserter er flytta på eller avlyst, og hadde det ikke vært for at jeg er en heldig slask som fikk sommerjobb på Allsang på grensen, hadde jeg stått helt uten inntektsgrunnlag i år.

Kan dere røpe noen planer for resten av året?

Ole: – Har egentlig kun planer om å jobbe så mye som mulig med musikk, men jeg må jo prøve å være litt sosial med både familie og venner også. Håper jeg kanskje kan få til noen live-giger snart!

Staysman: – Jeg slipper bok om ØL (kanskje ikke veldig sjokkerende, hehe). 23. september kommer ØL HELE ÅRET i butikk. Skrevet sammen med øl-ekspert Jørn Idar Kvig, og jeg er veldig stolt av produktet. I tillegg er jeg straks i gang med noe som foreløpig er hemmelig! Dere finner snart ut av det ❤️

Og til slutt: Hva er drømmen din som artist, Ole? 

Ole: – Drømmen er å ligge på topplistene med den norske musikken, produsere noen store singler for eksterne artister og så flytte til LA og vinne Grammy!

Sjekk ut musikken til Ole Hartz her! 

Se også: Blar opp for Black Lives Matter

Nyeste saker fra 730.no

Les mer