Lil Nas X setter rekord på Billboard Hot 100 med Old Town Road

29. jul 2019 kl. 21:34

Lil Nas X på 2019 BET Awards i Los Angeles juni 2019. Festlig fakta: Stylisten hans er norsk-svenske Hodo Musa (Paras Griffin/Getty)

Nesten 30 000 sanger har vært inne på Billboard Hot 100

1086 av dem har tatt førsteplass. 38 sanger har vært nummer 1 i 10 uker eller mer og tre sanger har vært nummer 1 i 15 uker eller mer.

I kveld ble det bekreftet at «Old Town Road» med Lil Nas X holder seg på 1. plass på Billboard Hot 100 i sin 17. uke.

Ingen artister har klart dette siden den ikoniske hitlisten startet i 1958.

Rekorden settes altså av en slags hip-hop-country-aktig låt fra en 20 år gammel, debuterende, åpen homofil, svart, urban artist.

Veteranen Billy Ray Cyrus gjester remixen.

Den forrige rekorden på 16 uker deles av «One Sweet Day» med Mariah Carey og Boyz II Men og «Despacito» med Luis Fonsi, Daddy og Justin Bieber på remixen.

«Old Town Road» er produsert av den nederlandske tenåringen YoungKio, som Atlanta-gutten traff på nettet.

En veldig takknemlig Lil Nas X skriver om milepælen på Instagram.

– I oktober i fjor, mens jeg var en artist som slet og startet å miste troen på hva jeg kunne bli, lette jeg etter beats på YouTube. Jeg husker at jeg klikket på så mange beats som hørtes generiske ut. Jeg prøvde å finne en som passet meg. Plutselig fant jeg en som hørtes ut som et country-trap-aktig mesterverk. Jeg visste med en gang at jeg kunne lage noe spesielt med den.

– Søsteren min sa at jeg hadde kort tid igjen før jeg måtte forlate huset hennes, etter å ha bodd hos henne i månedsvis og promotert musikken min på nettet uten å hjelpe henne noe særlig.

– Jeg var så forbanna og jeg brukte det som motivasjon for sangen. På en humoristisk/seriøs måte så jeg på meg selv som en ensom ulv, (som) en cowboy som måtte løpe fra alt. Jeg gikk ut på trappen utenfor huset til søsteren min og hørte på beaten OM og OM og OM igjen!

– Så skjønte jeg hva jeg skulle gjøre. Med den beste sangstemmen jeg klarte å lage sang jeg «YEAHHH I’M GONNA TAKE MY HORSE TO THE OLD TOWN ROAD, I’M GONNA RIDEEEE ‘TIL I CAN’T NO MORE».

LNX deler skjermbilde fra DM-er fra desember 2018 hvor han og produsenten YoungKio er begeistret over å være topp 50 på SoundCloud

– Jeg elsket den allerede. Jeg begynte å jobbe med den hver eneste dag. Den måtte være morsom, den måtte være fengende, den måtte være hip-hop, den måtte være country og den måtte være kort!

– Innen den var ferdig var jeg ute av huset til søsteren min og (flyttet inn) hos brødrene mine. 2. desember gikk jeg i studioet og spilte inn «Old Town Road» og ga den ut akkurat den samme dagen.

– Visste jeg at den kom til å bli låten som skulle være lengst nummer 1 noensinne? NEI! Men jeg er takknemlig for denne velsignelsen. På under ett år har denne sangen forandret livet mitt og hvordan jeg ser verdenen. Takk til hver eneste person som har vært med på denne reisen. Som jeg har sagt før; dette er bare starten.

 

View this post on Instagram

 

THANK YOU!!

A post shared by Lil Nas X (@lilnasx) on

Mange som følger Lil Nas X på Instagram og Twitter, hvor han til sammen har 6 millioner følgere, vil være enige i at han også setter også en subjektiv rekord når det kommer til å være verdens artigste artist på sosiale medier.

 

View this post on Instagram

 

bro time flies

A post shared by Lil Nas X (@lilnasx) on

«Old Town Road» er fortsatt i topp 10 på VG-lista, etter å ha vært nummer 1 i åtte uker.

Ingen enhitvidunder: Oppfølgeren «Panini» har allerede tatt 16. plass på Billboard Hot 100.

Gordon Ramsay lager panini med Lil Nas X – se video