Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk til hele verdenen: girl in red aka høstens dronning debuterer for Columbia Records i USA
Norsk musikk til hele verdenen: girl in red aka høstens dronning debuterer for Columbia Records i USA 🍂 (Columbia/Sony)

Norsk musikk som er kliss ny – 730.no velger ut godbiter

Norsk musikk fra øverste hylle.

Vel, en del av det som 730.no kuraterer fra dagens MANGE slipp innen norsk musikk er i alle fall definitivt tipptopp.

Njut nedenfor og vennligst ha en lekker helg.

girl in red «October Passed Me By»

It wasn’t all good, it wasn’t all pretty, lost our grip while tryna go steady / holding onto you like maybe one day we’ll meet… Hortens stolthet og fjorårets store Spellemann-stjerne er tilbake! Denne låten er en fortsettelse av «we fell in love in october» fra 2018 som har over en halv milliard streams. I tillegg til å ha blitt brukt som lydspor på snart 500k TikTok-snutter. Vi gleder oss til mer! Skrevet og produsert av Marie Ulven alias girl in red og Aaron Dessner. I år signerte girl med Columbia Records i Los Angeles 🤩 Dette er henne debut for den store Sony-labelen. Mer norsk musikk til verdenen <3

OPPDATERT: Se musikkvideoen/kortfilmen nedenfor. Filmet i Norge og Sverige via regissør Gustav Johansson, med skuespillerne Lisa Loven Kongsli og Ruth Vega Fernandez – og Marie Ulven selv.

 

Emilie Nicolas «Easy»

– You just don’t know how to love me, gotta be easy on me… Emilie Nicolas ❣️ Nå også i klubben? Dette er den mest drømmende dansemusikken vi har hørt på lenge – og Gud bedre så nydelig. Da Bærum-dronningen hadde med seg «Easy» på festivalscener i sommer, ble vi sporenstreks bergtatt. Låten er annerledes enn hva vi har hørt fra henne tidligere, og handler ikke om kjærlighet. Men om ting som kan være vanskelig i familierelasjoner. Om det så er en vanskelig samtale. Eller noe annet. Skrevet med og produsert av Eivind Helgerød og Thomas Kongshavn.

 

Jonas Benyoub «Spor i snøen»

– Mamma, jeg så deg gråte / Yemma du felte en tåre / din sønn er ute på havet, alene uten årer / jeg bygde en flåte, den minste av alle båter / men seiler fint, jeg lover… 2022 har vært et smellvakkert år for Ellingsruds store sønn. Først var Jonas den eneste rapperen som fikk bli med på Karpe-albumet. Så slapp han sin store debut ZeroLove. Deretter var han med på det historiske eventyret til Chirag og Magdi i Oslo Spektrum. Og så kåret by:Larm ham til årets stjerneskudd 🤩

Nå serverer Jonas Benyoub en av ukens vakreste låter, som handler om å seile sin egen sjø og finne sin egen vei i livet. – Selv om ikke alle låtene mine handler om meg selv, kan jeg helt klart kjenne meg igjen i historien jeg forteller i «Spor i snøen», forteller Jonas. – Mamma og pappa har nok til tider vært litt bekymret over hvordan dette skal gå. Skoleflinke Jonas, som plutselig skulle bli artist. De støtter meg i alt jeg gjør, men dette er nok litt min måte å si at det går bra på. Jeg har kommet såpass langt, og kan ikke se tilbake. Jeg vil fullføre denne seilturen, selv om det er på en liten flåte jeg har bygget selv ❤️ Låten, produsert av PVCIFY, er første singel fra kommende ZeroLove Deluxe.

 

Oven «Ikke la meg gå»

– Vi er done, ja det kunne vært mye bedre om vi prøvde / men vi er done, jeg savner mye mer enn det jeg burde… Fy søder! Vi har nettopp fått servert den perfekte høstlåten 🍁 Henrik Nicolai Ovenberg alias Oven har i det siste kommet frem som et dyktig, sertifisert stjerneskudd. Oslo-gutten har kun sluppet én låt før denne, men snart får vi heldigvis også en EP. Gi denne en drøss med rotasjoner! Skrevet med og produsert av Bendik Moe Krogh og Fredrik Anstensen.

 

Kamelen med Lars Vaular «Kriminell»

Det er en drøy dekade siden Lars Vaular fikk hele Norges land til å rope «kriminiminiminell» via sin på den tid ganske utenkelige smash «Rett opp og ned». Nå har hans protesjé Slim Kamel fått med sin storebror på «Kriminell» – som igjen blander rap og en clubby vibe. – Da Marcus viste meg låten forstod jeg med en gang at det enkle refrenget egentlig var et innlegg i rusdebatten. Så viste det seg at det ikke stemte i det hele tatt, og bare var en superfengende og uhøytidelig Kamelen housebanger, forteller Lars. «Kriminell» er produsert av Ok+, som også laget nyklassikeren «Klubbkamel».

 

Emma Steinbakken «Can’t Fight This Feeling»

Love me like the moon, light me in the dark / when it comes to you, no I can’t fight this feeling no more… Emma Steinbakken fra Jessheim har imponert i flere år, tross sin unge alder. Hun har nå skrevet om en gutt hun møtte på en fest og ikke klarte å slutte å tenke på. Dermed ble det en nydelig poplåt. Håper det gikk bra og at Emma møtte ham igjen <3 Skrevet med og produsert av Johan Lindbrandt og Robin Stjernberg.

 

No. 4 «Bli med meg hjem»

Vi trenger ikke gjøre noe mer, vi bare ser hva som skjer… Trenger du hjelp til å få med deg noen hjem? Synes du det er vanskelig å vite hva du skal si? SETT. PÅ. DENNE. Neida, men på ekte; det er få av Oslo-trioens låter som ikke er relaterbare til tusen. Det er deserten få vi gleder oss like mye til å synge høyt på konsert som deres låter. Det er også godt med den nydelige, gjenkjennbare stemmen til Emilie Christensen. Skrevet av bandets Emilie og Ingeborg, produsert av Ingeborg Marie Mohn og Thomas Sagbråten.

 

Roc Boyz med Greekazo «Helgen»

– En flaske med noe Henny / jeg kaster ut en hore fordi hun suger med tenner / jeg har alltid med meg cola når jeg ute og spender penger… God helg fra Roc Boyz alias Kristoffer Brandshaug, Morten Undheim Lutnæs og Henrik Meinich. Som her er strenge med kvinner, men glad i Hennessy og kokain. Igjen teamer Bærum-trioen opp med sin «Bonanza»-homie Greekazo fra Hässelby i Stockholm. Produsert av Lucas Nathanson.

 

Kajander «Våken»

Du gjør mæ våken nu, din energi e sterk / du gjør mæ våken nu, æ leita ikkje mer… Bendik Kajander fra Lofoten er ikke bare jurist som hjelper andre musikere. Han er en popprins som er nå i full gang mot debutalbumet sitt. «Våken» er et resultat av en samtale Kajander hadde med en venninne som fikk ham til å våkne – hun så ham og alt potensialet han har. Skrevet av Kajander og Per Eklund, produsert av Kajander, Per Eklund, Jahn Gran og Benjamin Giørtz.

 

Sondre Lerche «Sunset Tower In The Rain»

But lately everywhere I’ll hear a tune I thought I knew / they come and go just as they damn well please… Bergen-ringreven Sondre Lerche har hatt et voldsomt år med platen Avatars of Love. Store låter, magisk stemme og et tydelig bevis på at Sondre fortsatt er en meget dyktig låtskriver. Med denne viser han hvor skapet skal stå. Skrevet av Sondre selv, produsert med Alexander Von Mehren.


Norsk musikk: Torine minner om at også bad bitches blir ensomme


 

Debora «Oh Maybe»

Sit and waiting for you to call me back / I go insane when you walk away… Debutalarm! Og for en pangstart? Ikke bare har Debora Ruth Mørken fra Tønsberg en nydelig stemme, men denne synth-pop-bangeren er et rått bevis på at sårbart kan være dansbart. Den ble altså til etter en krangel, hvor hun satt igjen og ønsket at det bare skulle las gå. Vi gleder oss veldig til mer ❤️‍🔥 Skrevet av Debora og Bård Mathias Bonsaksen. Produsert av Bård og Sivert Hjeltnes Hagtvet.

 

Fig Tape «The Boat»

Oslo-baserte Fig Tape har kjærlighet for elektronisk musikk, indiepop og nordlige melodiske landskap. Denne blandingen disker han opp med på prosjektet Second Thoughts, som kan oppfattes som klubbinspirert. Dog med elementer av mykere og mer eksperimentelle stiler. – Denne EP-en dykker ned i en verden av melodier kombinert med analoge synth lyder og trommer fremtredende trommespor, forteller Fig Tape. – Det jeg synger om er spørsmål et individ kan reise i løpet av livet, alt fra eksistensialisme, relasjoner, tid og kultur. Å kombinere alt dette sammen er resultatet av at jeg har gjort hvert steg for meg selv i dette prosjektet. Jeg har produserte, skrev, mikset og mastret alt. Jeg utgir til og med hele prosjektet selv, og det føles som den rette tingen å gjøre 💯


Mer norsk musikk: Havanna Winter tipp toppen i New York med feil fyr 🚩


 

JNS med Larsiveli «Stacker Olav Thon»

– Gikk fra ta inn varer til å ta vare på barna / got it on Depp, både som en sjørøver og Yokohama… Larsiveli holder koken med JNS mens de stacker som Olav Thon. Som har mer flus enn JAY-Z, Beyoncé, Kanye West og Drake til sammen. Disse ekte godsakene er produsert av JNS, som har vært lenge i studioet med Lars. Følg med!

dePresno «Make Me Feel Your Love»

– Make me feel your love, with all your good intentions / Make me feel your love, with all our conversations... Bjarte de Presno Borthen har en av de mest markante stemmene ever. Dette er det første vi hører fra ham siden han slapp albumet sitt i 2021. – Det er rett og slett en kjærlighetslåt, så klisjefylt det enn kan høres ut. Relasjonene våre har jo alt å si, både vennskap, familie og de som kanskje er tettere enn som så. «Make Me Feel Your Love» handler om mitt spesielle menneske og alle måtene hun beriker, forenkler og varmer livet mitt. Takk til kjærligheten!, sier han godt om låten. Nyd! Skrevet og produsert av dePresno og Odd Martin Skålnes.

 

Dia «Murphy»

– I think I understand, this never been a plan / a plan that holds you nothing, maybe Murphy’s right… Tenåringen Ida Elise Andenæs-Låg alias Dia er fortsatt en fersk stemme, men allerede på denne fjerde låten inn viser hun at hun er en artist verdt å følge med på. En sterk poplåt og en stødig stemme. Skrevet av Dia, Margrethe Hjelle og Vebjørn Jernberg. Produsert av Margrethe.

Mer norsk musikk: 730.no x Emilie Nicolas: – Jeg vil vekke følelser ❤️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer