Hopp til hovedinnhold
ODDA SOM SKRULLETE VITENSKAPSMANN (TEE PROD/UNIVERSAL )

Odd-Magnus Williamson + Son of Light = creepy

– Jeg spiste mange poser sure drops, forklarer Odd-Magnus Williamson når 730 spør hvordan han motiverte og forberedte seg til «Heavy On Me»; den ekstra stilige, Niim The Dream-regisserte videoen til Son of Lights comebacksingel. Torsdag kveld fra Nydalen-kjendisen leverer noe grasat, og rapveteren fra Mandal er godt fornøyd med innsatsen til den vanligvis ikke så jævlig seriøse skuespilleren.

– Odda er en sinnssykt fokusert dude. Han kom på settet og la ned alle scenene i mange varianter uten å skippe en beat, sier Son of Light alias Lyset til 730.

– Han er skuespillerversjonen av en one-take rapper. Han sprer gode vibber rundt seg og, uten å kjenne ham veldig godt så virker han litt som en mad scientist. Jeg tror vi kommer til å se mye mer til ham i norsk films fremtid.

Mer nedenfor premieren… med den DØDSMYSTISKE gjesten Son Tzu:


Tommy Tee forteller:

– Dette er en video som – i likhet med resten av albumet – har vært planlagt i flere år, og selv om låten kanskje ikke er en soleklar radiobanger føler vi at den er viktig å få fokus på – mye på grunn av teksten og budskapet. For å få til dette i et land med radioformattering fra helvete trenger man visuals, og hvem bedre å teame opp med enn vår gamle venn Niim the Dream som blant annet gjorde «Drabant»-videoen for oss.

– Utgangspunktet var at vi ville fortelle Son of Lights historie på et mer generelt plan, og valgte derfor en såpass filmatisk tilnærming. Lista over aktuelle kandidater for hovedrollen var ikke veldig lang, og en av grunnene til at valget til slutt falt på eminente Odda, var – i tillegg til hans fantastiske vesen og skuespillerkunnskaper – at vi ville vise han i en setting som er et stykke fra Torsdag kveld fra Nydalen.

– Selv om videoen forteller en viktig og seriøs historie var det i overkant lattermild stemning under shooten som fant sted på Torshov en lang dag/kveld/natt i juni. En fantastisk fotograf – Morten Forsberg – samt en overkvalifisert klipper – Sully Reed – i tillegg til kyndig etterarbeid av Hocus Focus har gjort dette til en video vi er meget stolte av!

Tommy Tee om det kommende albumet War of the Words:

– Jeg har etterhvert produsert en liten bunke album, men har aldri vært i nærheten av å jobbe så lenge med et. Nå skal det sies at Son of Lights arbeidmetoder ikke er direkte almenne, og artisten kan vel uten å overdrive kalles en smule eksentrisk. Dog blir det ofte god musikk av slike særegenheter, og resultatet har etterhvert blitt et album det er vanskelig å finne noe å sammenlikne med. Skiva veksler mellom det lyse og organiske og det mer dystre og tekniske. Dersom man følger årvåkent med vil også en dramaturgi og nærmest filmatisk handling vise seg. Her er det mange lag med lyd og mening, noe som kan komme godt med dersom det – Gud forby – går nye 14 år til neste Son of Light album.

Forventet spørsmål-alarm: Lyset, hvordan lyder det nye albumet sammenlignet med debuten?

– Jeg ser på det litt som før (Deep Green) og etter (War of the Words) den industrielle revolusjonen. Naturromantikk etterfulgt av damp, flammer og høyere hastigheter.

Klarer du å bruke tre ord på å forklare forsinkelsen?

– Tålmodighet er (en) dyd.

Odda, du henger også med folk som Jaa9 & OnklP og Jesse Jones. Hvorfor får du så mye hip-hop-kjærlighet?

– Rappere liker meg fordi jeg liker rappere fordi vi begge liker å BMF. Bøtte masse fernet.

Bli (litt) bedre kjent med Odd-Magnus Williamson
: Her!

Sjekk også ut Son of Light «UNI» med Critical alias Yosef fra Madcon og Tingsek:

«Heavy On Me» kan du laste ned via spilleren:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer