Hopp til hovedinnhold
JEFF DANIELS (TIL VENSTRE) & CO (HBO)

Nytt på nytt fra HBO

JEFF DANIELS (TIL VENSTRE) & CO (HBO)

Det er bare en knapp måned til Aaron Sorkins nye dramaserie The Newsroom premierer på HBO. Manusforfatteren bak monsterfilmene The Social Network og Moneyball har funnet tilbake til tv-kabelen, og nøster nå videre fra der han slapp med suksessen The West Wing. Forventningene til nyhetsserien er mildt sagt grandiose, særlig fordi forhåndsmaterialet lover så bra:

Jeff Daniels (Dum og dummere, Good Night, and Good Luck) spiller nyhetsankeret Will McAvoy, som etter å ha gått på snørra under en offentlig utspørring, blir forflyttet til en ny redaksjon, med et nytt program, og herfra må kjempe om seernes gunst. Men ikke overraskende handler serien like mye om hva som utspiller seg bak kamera og utenfor utsnittet publikum ser. Emily Mortimer (Hugo, Lars and the Real Girl), spiller Wills gamle elsker og nye sjef, mens Sam Waterson fra tv-serien Law & Order fremstiller kanalens overhode.

The Newsroom er først og fremst et jobbdrama om familiefølelsen som kan oppstå på en arbeidsplass. Jeg prioriterer de mellommenneskelige forholdene her. Men serien speiler også en nostalgisk lengten etter tiden da reportere og nyhetsankere var ærverdige og til å stole på. Disse karakterene er på heltetokt for å komme tilbake dit. De strekker seg mot urealistisk høye mål, noe som også betyr at fallhøyden er stor, uttaler Sorkin til LA Times. Dette underbygges i bakomfilmen under her:


Se også: Olivia Munn fra The Newsroom er en av 2012s mest sexy (← ifølge de her)

Du husker garra Jeff Daniels fra neanderthalfilmen Dum og Dummere. Men de siste årene har den sympatiske skuespilleren jobbet med indieprosjekter som The Squid and The Whale og Howl, ved siden av å spiller teater. I Broadway-stykket God of Carnage delte han scene med Tony Soprano James Gandolfini, og gamle mafiafar kom med velmenende råd, som at Daniels burde passe på å sove mellom slagene når han nå skulle inn i den busy seriebransjen. Men dette ble litt som når en mor forteller en gravid kvinne hvor vondt det er å føde: Den gravide har ingen forutsetninger for å forstå smerten før hun ligger der og trykker selv.

– Fader så rett han hadde. Hva kan jeg si? Det ble en lang fødsel, forteller Daniels i den samme artikkelen. Her kommer det også frem at oppfølgeren til Dum og dummere snart er en realitet, nærmere 20 år etter første film.

– Både Jim (Carrey) og Farrelly-brødrene har skikkelig lyst. Så vi får se. Jeg fikk akkurat manus, erter Daniels.

Det betyr at verden kan glede seg til å få servert mer sterk humor av denne sorten:

Apropos James Gandolfini: Tony Soprano møter litt Lord of the Rings + nyheter på ekte fra HBO, via Bill Maher: Her!

Les mer