Hopp til hovedinnhold

Nytt liv for Hitchcock

NAVNET SKJEMMER HELT SERR INGEN (FOX SEARCHLIGHT)

Skal si det er liv i Alfred Hitchcock, til tross for at den gamle kroken døde for 32 år siden. Ikke nok med at det prestisjetunge magasinet Sight & Sound i august utrolig nok kåret Vertigo fra 1958 til verdens beste film (og samtidig dyttet Citizen Kane ned fra førsteplassen den hadde knuget på siden 1952); neste lørdag har HBO-produksjonen The Girl, med Sienna Miller som Tippi Hedren og den lille raringen Toby Jones i filmlegendens kåte sko, premiere.

Handlingen i denne er lagt til privatlivets sfære og tiden rundt innspillingen av Psycho. Ærverdige Anthony Hopkins spiller det småsprø og vrange geniet. Mot seg har han Helen Mirren som sin fru, mens Scarlett Johansson går naken inn i rollen som skuespiller Janet Leigh. James D’Arcy og Justin Timberlakes kjære Jessica Biel er også med. Filmen er regissert av Sacha Gervasi, mannen som lagde den legendariske rockedokumentaren The Story of Anvil i 2008. Amerikansk premiere på Hitchcock er 10. januar, og dermed har du god tid til å pløye gjennom alle de gamle filmene hans innen den tid.

 

Sad fact: Alfred Hitchcock fikk aldri Oscar. I 1967 ble han dog skjenket Irving Thalberg Memorial Award under Academy Awards, men det spørs om dette funket som et tilstrekkelig plaster på såret.

Les mer