Hopp til hovedinnhold
$ + <3 (SONY)

Nyforelsket Lissie med norsk samarbeid

Rødsprengt i trynet og med frostskader i skrivehånda, på grunn av veibeskrivelse gjennom mobilbruk, ankommer jeg TV2s innspillingslokaler der amerikanske Elisabeth Maurus, bedre kjent som Lissie, befinner seg. Innspillingen av ukas Senkveld med Thomas og Harald har gått smertefritt for seg, og nå cooler hun ned i garderoben som består av…. en seng. Og et speil. Djiises TV2, dere har ikke spart på oppvartningen.

Den søte, blonde og kule indierockeren fra Illinois er omringet av fem-seks småslitne rockekarer med enten en øl eller gitar i hånda. Øl har de i det minste fått. Mens nesa renner prøver jeg å bryte opp istappen av en hånd, i håp om at intervjuet kan starte før bandet setter seg på flyet til Trondheim samme kveld.

Lissie, når vi først sitter på en seng, i den fantastiske sangen «In Sleep» synger du blant annet «in sleep is the only place I get to see him, get to love him». Ville du helst drømt mye, eller hatt søvnløse netter?

– Selv om så og si alle drømmene mine er ganske syke og rare, så vil jeg helst drømme mye. Noen ganger tror jeg de vil fortelle meg noe. Sånn som her om dagen da jeg drømte at jeg hadde en kjempekvise på nesa, som jeg absolutt ikke måtte klemme ut, men så blir fristelsen for stor vet du. Vel, jeg klemte og ut kom en hel ladning av veske. Det tror jeg var et tegn på at en dose med bekymringer og negativ energi var på vei ut av kroppen. I de tilfelle at jeg klarer å tolke drømmene mine så hører jeg på dem.

(Hvis den manlige andelen av 730-lesere fortsatt leser etter det svaret, så tipper jeg dere liker neste spørsmål. Men kanskje heller ikke dette svaret. Don’t kill the messenger.)

På albumet Catching a Tiger så handler flere av sangtekstene om eksen din. Hvordan ligger du an på den fronten, er du ute på galeien om dagen?

– Vel, det ligger faktisk veldig bra an. Jeg er offisielt «off the marked» og har det supert om dagen.

Så hyggelig. Godt at noen har det. Hvordan kombinerer du kjærligheten og turnélivet?

– Han er faktisk med meg på turneen, som assistent til turnémanageren, så jeg får jobbet og datet samtidig. Vi har det veldig morsomt sammen. Der er han der, utbryter hun og peker ut i gangen.

Forbi går en høy, mørk og slank rocke-dude med langt hår. Han rekker å slenge inn en liten «Hi, nice to meet you» før han går videre.

Lissie smiler som en liten skolepike på vei til lekebutikken. Det er genuint, uskyldig og lekent. Så slår det meg at hele dama er 100% naturlig. Akkurat som kildevannet fra Imsdal. Ordet i Senkveld-gangene er at Lissie spurte pent om kun litt lotion og mascara var greit før kameraene begynte å rulle.

– Jeg har ikke forandret meg mye etter at jeg ble artist, men så har jeg heller ikke opplevd paparazzi-hysteriet heller. Jeg kler meg fortsatt slik jeg alltid har gjort, og oppfører meg akkurat sånn som jeg selv vil. Jeg googler ikke meg selv, for å si det sånn. Den jobben tar mamma seg av.

Fortsetter nedenfor det perfekte bildet.
PRETTY.COM (SONY)

Haha, hun ser opp for datteren sin?

– Ja. Men anmeldelser leser jeg da, for de har blitt filtrert av manageren min først, og de har kun vært positive.

(Vi ler som om vi har vært bestevenner hele livet.)

– Neida, jeg takler negativ omtale, men jeg gidder ikke å oppsøke det bare.

Nå som 28-åringen er en globetrotter attått, er det vanskelig å ha full fokus på materiale til plate nummer to. Ideene som kommer underveis blir «spilt inn» på mobilen hennes, så de ikke forsvinner ut i intet. At det skal bli tid til å sette seg ned med gitaren og skriveblokka kan Lissie garantere. Hun kan til og med nesten garantere at hun har et norsk samarbeid i vente.

– Jeg har pratet med Øystein Greni fra Big Bang om å prøve å skrive en låt sammen, som forhåpentligvis vil komme på det neste albumet deres. Det tror jeg kan bli veldig kult.
Se Lissie på helt drøyt bra live.
Hør hennes suverene plate Catching a Tiger hos WiMP og last ned her.

Trivielle fun facts om Lissie:

Sommer > Vinter
Te > Kaffe
Morgenfugl < Ugle
Bok < Tv-serier
Sjokolade < Chips (Her legger hun til at hun foretrekker en kombinasjon.)
Pizza > Salat (Åh, hun er så menneskelig.)
Bush < Obama
Sverige < Norge (Seff!)

Bilder og video: Superjenta på sengekanten med Øystein + på krukka med Samsaya

Nyeste saker fra 730.no

Les mer