Hopp til hovedinnhold
POPCORNKOS (NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)

Nye Saw klar for norske kinoer

POPCORNKOS (NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)

Er verden klar for mer torturporno? Jigsaw håper så.Handlingen i den åttende
Saw-filmen finner sted 10 år etter lurendreieren kalt Saw: The Final Chapter, og starter med at maltrakterte lik begynner å dukke opp rundt i byen.Det hele lukter John Kramer lang vei. Men Jigsaw har vært død i et tiår?Regissørtvillingene The Spierig Brothers (Peter og Michael,
Daybreakers, Predestination) beskriver filmen som litt mer lettbeint og vittig enn de forrige i serien, angivelig med «uforutsigbare vendinger».
 
(NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)
 

Men ikke alle er enig. De første anmeldelsene viser at kulturjournalister stort sett vender tommelen ned, jamfør stusslige 37 % hos Rotten Tomatoes


– Den føles for langt, og den varer bare i 90 minutter. Jigsaws gale lifecoach-grubling har aldri hørt mindre truende ut, skriver en skuffet
Entertainment Weekly og gir C.– Spørsmålet når det kommer til
Jigsaw, som har syv forløpere og som ikke ble vist til pressen i forkant, er ikke «er den god?», men heller «hvor dårlig er den?». Svaret, kjære leser, er «ganske». Jigsaw er ganske dårlig, mener Indiewire og går for svak C.


(NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)
 


– Hvorfor dra tilbake denne filmserien nå? Det skrikende, åpenbare svaret er ren cash-grabbende kynisme. Eller kanskje de vil henvende seg til generasjonen med ungdommer som har vokst opp med Saw på (tivoli). Uansett så er det deprimerende, konkluderer haterne hos The Guardian og byr på 2 av 5 stjerner.– Tatt i betraktning hvor lenge det er siden den seneste runden, så skulle man tro at det ville legges mer krefter i å gjenopplive serien på en kreativ måte. Men
Jigsaw føles rutinepreget og mekanisk, med lange strekk av spilletiden som føles som en politiprosedyre eller CSI-spinoff, lirer The Hollywood Reporter av seg.
(NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)
 

– Å se
Jigsaw pusle med sin tortur-business er like interessant som å se et barn brenne maur; en dum og stygg måte å kaste bort energi, midler og tid, føler anmelderen til New York Magazine, som neppe er fan av sjangeren.

Kritikerne er misfornøyde, men publikumsscoren hos Rotten Tomatoes er motsatt; hele 96 %. 

Jigsaw tok førsteplass i USA i helgen via 16,3 millioner dollar. Dette er den nest svakeste åpningen i Saw-serien, men produksjonsbudsjettet på 10 millioner dollar er altså allerede mer eller mindre dekket.  
 
(NORDISK FILMDISTRIBUSJON/LIONSGATE)Utenom sannsynligvis Tobin Bell som Jigsaw selv, så har nye
Saw med Laura Vandervoort (Supergirl i Smallville) og den ferske 23-åringen Mandela Van Peebles (sønnen til skuespiller/regissør Mario Van Peebles (New Jack City) og barnebarnet til regissør Melvin Van Peebles).Norgespremiere 10. november.


Se traileren til Jigsaw her:

 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer