Nye Peter Parker avslørt

5. jul 2010 kl. 00:00
ANDY I BOY A (WEINSTEIN COMPANY)

I dag kan Andrew Garfield rusle rundt på gaten uten å bli stoppet, men snart blir det vrient; Den britisk-amerikanske 26-åringen har fått rollen som Spider-Man.

Tidligere har Andrew blant annet spilt i Heath Ledgers seneste film The Imaginarium of Doctor Parnassus (som dessverre ble Heaths siste), og er i oktober klar med The Social Network, hvor han spiller den brasilianske Face-grunnleggeren Eduardo Saverin (se traileren).

– Selv om navnet hans kanskje er nytt for mange; De som kjenner til denne unge skuespillerens arbeide, vet at han har et unikt talent. Han har en sjelden kombinasjon av intelligens, vittighet og menneskelighet, sier Marc Webb, regissøren av neste Spider-Man, i en pressemelding.

Etter at trilogiens regissør Sam Raimi og edderkoppmannen Tobey Maguire krevde for høy lønn for å gjøre Spider-Man 4 (85 millioner kroner skal Tobey angivelig ha fått sist), ble det i januar annonsert at Columbia Pictures heller går for en prequel fra Peter Parkers ungdomstid på videregående, noe som vil koste mye mindre.

(Planen er å gjøre det samme med den tredje Fantastic Four-filmen. Hva vil skje med Jessica Alba? Sadface.)

Se også: Tobey Maguire & Mad Mens Betty Draper

Spider-Man med Andrew Garfield starter innspillingen i desember, og er kinoklar sommeren 2012. Marc Webb spillefilmdebuterte med gode (500) Days of Summer i fjor, og har før det skutt musikkvideoer for blant andre P. Diddy, Weezer, Green Day, Pussycat Dolls, Incubus, My Chemical Romance, Hatebreed og ikke minst hele verdens Miley Cyrus.