Hopp til hovedinnhold
Emma Jensen med omvendt kjærlighetssang (Instagram/emmajensn)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Freeeedag!

Det betyr masse ny musikk, inkludert flere norske utgivelser.

Her er noen av låtene som kom i dag, innen flere sjangere.

Emma Jensen «Someone to Break Your Heart»

Nesodden-jenta, som slo gjennom med «Closer», nærmer seg slippet av sin debut-EP. Men først får vi en vakker ballade – som også er litt vond. En omvendt kjærlighetssang? Folk som som har vært i usunne forhold bør kunne relatere. Låten har singer-songwriter-produsenten laget med Johnny Wright. (Emmas management er tilknyttet 730.)

 

Jimi Somewhere «Benton Way»

Svevende feel good-vibes fra Hønefoss’ Benjamin Schandy alias Jimi. Som alltid via sin ride or die-produsent Ole Martin Jensen alias Milo Orchis. Fun af fact: Jimi skrev sangen 30 minutter etter at han hadde løpt inn i en glassdør i huset til Lemaitre i Silver Lake i LA. Oslo-duoen bor i Benton Way. Tøft cover.

OPPDATERT! Her er musikkvideoen:

 

AVGVSTVS «DRESS CODE» med Castrow & Sændy

«Jeg vet hva du vil ha / ching-ching fin sving, nye kicks / vi fester i en villa.» Ullern og Smestad, reis deg! Er Augustus alias Hans August Pünthe en R&B-artist eller rapsanger? Kall musikken hva du vil, så lenge du sier at den er fengende sf. Aleksander Flaten alias Castrow på beaten.

 

Klangstof «New Congress, New Father»

Norsk-nederlandske Klangstof står for klang + det nederlandske ordet for støv. Stilig? Det er også denne nye singelen. De elektroniske synth-pop-post-rock-gutta gjorde god figur på Coachella i 2017.

 

Jonathan Floyd «I morgen er det glemt»

R&B fra Bærum! Denne tenåringen skriver og produserer musikken selv, og det er åpenbart at han har øre for hits og musikk som ikke er glemt i morgen. Se opp for intervju med det sertifiserte stjerneskuddet her hos din venn 730.no i løpet av dagen.

 

Steffen Kvidahl feat. Martin Hazy «shots»

R&B fra Bergen! Full Effekt/NMG/G-Huset serverer mer mat – og her også shots med thots. Den rå 21-åringen fra Loddefjord sonar ut med sin Dårlig Vane-tjommi, i musikalsk regi av Sjur Svensen.

 

SKORGEN «Ensom» med Kristiane Sande

R&B fra Sunnmøre! Fy søder, 2019 var det store norske R&B-året. Kanskje det kommer mer kvinnelige bidrag i sjangeren i 2020? Uansett, Sondre Skorgen, eller som vi kaller ham – Sondre SKORGAN 🥰 – er her ensom. Dog i selskap av flinkis Kristiane Sande.

 

Linni «Kappganggang»

Enda en fra Linni. Bergenseren må være en av de første rapperne til å snakke om kappgang. (Idrettsgrenen som GÅR ut på å gå distanse fortest mulig, hvor en fot alltid skal berøre bakken. Prøv det i helgen, det ser fett ut.) Kvam hamrer løs på produksjonen.

 

Verdensrommet «Om jeg dør»

«Alle som jeg kjenner, bekjente eller venner / lever i mobilen min og er der hvis jeg trenger.»  Vetle Junker og Andreas Høvset alias halve Softcore untd. fortsetter å bergta oss med sin hypnotiserende pop.

 

Vuyo «Fireflies»

Norsk-zimbabwisk Ole Vuyo Småge teamer opp med André Strømman alias Skimmed Milk på en lowkey låt som bugner av intens stemning. Tidligere i år spilte Vuyo på Vill Vill Vest og Sørveiv, og det bør vel komme et album i 2020? Ja takk, bro.

 

Orjan Nilsen «Samhain»

La oss sette opp farten på slutten med litt skamløs steking fra Kirkenes via ringreven Ørjan Nilsen. Ha en untz-untz-untz-untz-untz-untz-untzy helg <3!

Mer norsk kulturnytt:

S1SCO fra Stovner x 730.no: – Jeg er ikke en rapper!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer