Hopp til hovedinnhold
HVILKEN VAMPYRFILM MINNER DETTE BILDET OM? (CW/TVN)

Nye blodsugere til Norge

Kunne det være en idé å modernisere vampyrlegenden via kjekke, blodsugende snille og slemme gutter som forelsker seg i vakre, menneskelige jenter?

Kan det funke?

Etter blockbustersuksessen til Twilight-filmene og terningkast 6-oppsvingen til True Blood virker den nye serien The Vampire Diaries skamløs.

Nydelige Elena har nettopp mistet begge foreldrene i en ulykke, og samtidig som hun later som om hun har det bra ved å forsøke å leve normalt hos tanten, må hun passe på broren som takler sorgen med dop.

En dag dukker Stefan opp i deres vesle Virginia-by med det passende navnet Mystic Falls. Den underlige hunken later som han er en vanlig elev, men den gang ei.

Stefan er en vampyr som savner sin døde kjæreste Katherine, som er identisk med Elena.

Dessverre for byen dukker også vampyrbroren Damon opp, og mens Stefan forsøker å holde blodtørsten under kontroll, lever Damon det klassiske, forførende, fatale vampyrlivet.

Han er også meeeget interessert i den intetanende Elena….

Fenomenalt plot? De har fått det fra 90-tallsbokserien med samme navn, som nå selvfølgelig fortsettes.

Når The Vampire Diaries starter på TVNorge onsdag 6. januar vil man merke at HBO/NRK-favoritten True Blood er i en annen, litt mer komplisert liga, mens nivået til en smule mer emo Twilight matches nogenlunde.

TVD får man ved å putte en dose Gossip Girl, noe av One Three Hill og et par semiskumle skrekkfilmer i samme gryte, krydret på en stilig, effektiv og ekstremt bred måte. Type skamløs.

Kanskje ikke så rart at serien er skrevet av Kevin Williamson, mannen bak Scream, I Know What You Did Last Summer og Dawson’s Creek.

Til tross for lunken kritikk ble piloten den mest sette premieren for kanalen CW da den ble vist i USA i september, og i høst har TVD etterhvert fått bedre anmeldelser.

– Den overnaturlige dramaserien er en førsteklasses produksjon, med sinnssykt vakre skuespillere, skarpt manus og en funderende vibe som er vanskelig å motstå selv for voksne, fornuftige mennesker, skriver The San Diego Union-Tribune.

Elena spilles av bulgarsk-kanadiske Nina Dobrev (20) fra serien Degrassi: The Next Generation (med Drake), mens ikoniske Steven McQueens barnebarn Steven R. McQueen (21) har rollen som broren.

Fortsetter nedenfor.

KATERINA REPRESENTER DE BRUNE, IAN ER ONDE DAMON, CANDICE ER BITCHY BLONDINE (CW/TVNORGE)

Vampyrbrødrene tolkes av Paul Wesley (27) – som har The O.C. og Smallville på CV-en – og Ian Somerhalder (31) alias Boone fra Lost. Sangeren Katerina Graham (20) fra Hannah Montana-serien er Elenas synske venninne Bonnie, mens skolens blonde Queen Bitch er sangeren Candice Accola (22) fra Hannah Montana-filmene (haha).

Steve McQueen dukker snart opp på kino med en Oscar-vinner, en Gossip Girl, pornostjernen Riley Steele og modellen Kelly Brook. Les mer.

Forsmak på piloten:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer